Ραβάνης Παύλος

Ο Παύλος Ραβάνης είναι περήφανος βιοτέχνης κλωστοϋφαντουργός, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (35.000 επιχειρήσεις μέλη) και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία το 1961, όπου είναι εγκατεστημένη η επιχείρηση της οικογένειας του (από το 1953). Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

 Σκοπός ζωής του, είναι ο συνεχής αγώνας για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών του.  

 Αξία ζωής του, η συνεργατικότητα και η συναίνεση – κάτι που έχει ήδη πετύχει στην τελευταία του θητεία στο Επιμελητήριο, εκλεγμένος από το 95% των επιχειρηματιών!

Δέσμευση του για το Δήμο της Νέας Ιωνίας, είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μας, απασχόληση, ανώτερο βιοτικό επίπεδο και καθαρότερο περιβάλλον.

Επιχειρηματική δραστηριότητα:

Ο Παύλος Ραβάνης, εκπροσωπεί τη δεύτερη γενιά βιοτεχνών που δεν αρκέστηκε στη διατήρηση της οικογενειακής επιχείρησης, αλλά επεδίωξε να αποκτήσει προηγμένη τεχνική κατάρτιση στην καλύτερη σχολή της Ιταλίας (Μπρέσια) καθώς και επιχειρηματικές δεξιότητες συμμετέχοντας στο πρωτοποριακό πρόγραμμα του ΕΛΚΕΠΑ (ΠΑΒΕ) που σε μεγάλο βαθμό έχει διαμορφώσει τη σύγχρονη επιχειρηματική κοινότητα.

Αφού εργάστηκε από το 1980 στην οικογενειακή επιχείρηση «Θ. ΡΑΒΑΝΗΣ Ε.Β.Ε.Ε» (παραγωγή και εμπόριο παιδικών καλτσών), ανέλαβε τη διαχείριση της το 1987. Παράλληλα, (1991 – 2011), μετείχε στη «COVORAVANIS», αναλαμβάνοντας την εισαγωγή καλτσομηχανών και πρώτων υλών.

Το ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα του, τον σπρώχνει στη σύγχρονη απαίτηση για κυκλική οικονομία: Το 2007 συστήνει με 30 βιοτέχνες μέλη του Επιμελητηρίου το «ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Κ.Ο.ΑΝ.Ο Α.Ε», στην οποία διατέλεσε πρόεδρος ως το 2021.

Στο ίδιο πλαίσιο, από το 2015 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.» ενός φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με στόχο την προώθηση της εναλλακτικής διαχείρισης των συσκευασιών. Συνέβαλε στη δημιουργία των πρώτων στην Ευρώπη «Πρότυπων Εκπαιδευτικών Πάρκων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», για μαθητές και νέους ανθρώπους και στην υλοποίηση δράσεων, φιλανθρωπικού περιεχομένου με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Από το 2010 είναι μέλος του Δ.Σ. της «ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ – ΕΛΙΚΩΝ Ε.Π.Ε».

Επιμελητηριακή εμπειρία:

Από το 1992, εκλέγεται ως το νεότερο ηλικιακά, μέλος του Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Β.Ε.Α.). Το 2001, επανεκλέγεται και καταλαμβάνει τη θέση του Οικονομικού Επόπτη. Στις επιμελητηριακές εκλογές του 2006, ηγείτο της παράταξης που αναδείχθηκε ως πρώτη δύναμη και εκλέγεται Πρόεδρος με ποσοστό 35%. Το 2011, επανεκλέγεται  ως Πρόεδρος Β.Ε.Α. με ποσοστό 70% και το 2017, με ποσοστό 95%.

Στις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων του 2018, εξελέγη ως Αντιπρόεδρος στη Διοικητική της Επιτροπή.

Συμμετοχή σε Φορείς:

  • μέλος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ενστάσεων επιχειρήσεων του ΙΚΑ (1999 έως σήμερα)
  • εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. του Τ.Ε.Β.Ε. (1998 – 2014)
  • μέλος Δ.Σ. της ΑΕΚ – κυπελλούχος Ελλάδας το 1998 (1998 – 2000)
  • αντιπρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ (2009 – 2011)
  • μέλος Δ.Σ. Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ) ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (2010 – 2014)
  • αντιπρόεδρος του «Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ)», με στόχο την προώθηση του Θεσμού της Διαμεσολάβησης στη χώρα (2016 έως σήμερα).

Κοινωνική – συνδικαλιστική προσφορά:

Ο Παύλος Ραβάνης έχει διατελέσει μέλος

  • επιτροπών αποζημίωσης πλημμυροπαθών Ν. Ιωνίας (1999) και σεισμοπαθών επιχειρήσεων (1999)
  • επιτροπών για την πάταξη του παρεμπορίου, ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων,
  • επιτροπής νομαρχίας για ανάδειξη πρεσβευτή εξωτερικού της Ελλάδας
  • Δ.Σ. του Σωματείου Καλτσοποιών Ελλάδος (1984 – …)

 Δημοσιεύσεις – παρουσίες:

Μεγάλος αριθμός άρθρων του, δημοσιεύονται σε κλαδικά και άλλα περιοδικά, για οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα.

Συμμετέχει τακτικά σε πλήθος ενημερωτικών εκπομπών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, προωθώντας θέσεις και προτάσεις των μικρομεσαίων βιοτεχνών και επιχειρηματιών.

Email: ravanisp@acsmi.gr