Στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11 Απριλίου, ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” κύριος Παναγιώτης Μανούρης, στο πλαίσιο των ερωτήσεων προς τον κ. Δήμαρχο, έθεσε τα εξής ζητήματα:

  1. Ρώτησε αν μέσα στα αντιπλημμυρικά έργα που έχει υποσχεθεί η Περιφέρεια πως θα χρηματοδοτήσει στο Δήμο μας, βρίσκεται και η αποκατάσταση του προβλήματος που παρατηρείται λόγω των έντονων πλημμυρών στη 2η στάση Περισσού στην Αγ. Αναστασία, που προκάλεσαν καταστροφές στα καταστήματα της περιοχής.
  2. Έθιξε το ζήτημα της αποκατάστασης των προβλημάτων που προκύπτουν από τον ελλιπή φωτισμό των οδών στην ίδια περιοχή και την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού από την υπηρεσία, με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι σκοτεινή με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική αγορά, αλλά και την παραβατικότητα.
  3. Για την ίδια περιοχή του Περισσού και συγκεκριμένα για τη συμβολή των οδών Ξάνθου και Μιλήτου, ο κύριος Μανούρης έθεσε το πρόβλημα της εξόδου των αυτοκινήτων από την Ξάνθου την ημέρα της Λαϊκής Αγοράς και του εγκλωβισμού τους λόγω των τελευταίων πιθανώς παρανόμων πάγκων των μικροπωλητών που βρίσκονται επί της οδού Μιλήτου. Τόνισε πως πρέπει να απελευθερωθεί η έξοδος ώστε τα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν την Ξάνθου να μη μπλοκάρονται και να φεύγουν προς την Κολοκοτρώνη.
  4. Ζήτησε το γκρέμισμα των τσιμεντένιων πάγκων έξω από το 8ο Δημοτικό Σχολείο τόσο στην είσοδο όσο και μέσα στο Σχολείο και την αντικατάστασή τους με ξύλινους γιατί η τωρινή κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού των παιδιών.
  5. Ζήτησε το βάψιμο των αιθουσών του 3ου Γυμνασίου. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα  Κατημερτζή, απάντησε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τον χρωματισμό.
  6. Ζήτησε επίσης να γίνουν παρεμβάσεις με έντονο χρωματισμό στις διαβάσεις σε όλη την πόλη και ιδιαίτερα όπου υπάρχουν Σχολεία.
  7. Τόνισε την ανάγκη να φτιαχτεί η διάβαση στην συμβολή των οδών Ελ Αλαμέιν και Κρήτης. Πήρε την υπόσχεση από τον κ. Κανλή ότι θα επιληφθεί του θέματος.

Στο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα που κατέθεσε, η κα  Στ. Ευσταθιάδου, από την Φιλοζωική Ένωση Νέας Ιωνίας (Φ.Ε.Ν.Ι.) για την δηλητηρίαση των αδέσποτων ζώων,  ο κ. Μανούρης πρότεινε:

  • να σταλεί έγγραφο στην Αστυνομία από στον κ. Δήμαρχο στον οποίο να αναφέρεται όλο το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Αστυνομίας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων
  • να ενημερωθούν τα παιδιά στα σχολεία της Πόλης μας με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή τους στην ενημέρωση, καθώς επίσης και των ενηλίκων συμπολιτών μας επίσης πρότεινε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα επισκεφθεί τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη με αίτημα την καθιέρωση σειράς σεμιναρίων βιωματικού χαρακτήρα σε ετήσια βάση (δύο ή τρεις φορές το χρόνο) με στόχο τη δημιουργία σχετικής κουλτούρας για την προστασία των αδέσποτων ζώων.