Το ζήτημα της χρήσης των δημοτικών αθλητικών χώρων από τα σωματεία της πόλης έθιξε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” Παναγιώτης Μανούρης.

Αφορμή αποτέλεσε η μη εισαγωγή του θέματος του σωματείου στίβου “Ίκαρος Νέας Ιωνίας” για ώρες προπονήσεων στο δημοτικό στάδιο.

“Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι προς όλους: Οι αθλητικοί χώροι ανήκουν στο Δήμο Νέας Ιωνίας και σε κανέναν άλλο. Δε μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανένα σωματείο, σε κανένα παράγοντα, όση προσφορά και να έχει στα κοινά, να οικειοποιηθεί κάποιο χώρο. Στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της εξέδρας, όπου είχαμε μαθητικούς αγώνες, η “Ανατολή” έκανε προσφορές για τους νικητές των αγώνων του ΟΠΑΝ. Για τον Ίκαρο είχατε πει ότι θα έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που δεν έγινε. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να αποφασίζει αν θα φτιαχτεί ή όχι κάποιο σωματείο, όπως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ιδιοκτησιακές αντιλήψεις για τους δημόσιους χώρους. Εμείς εδώ οφείλουμε να αποφασίζουμε με βάση τα στοιχεία, τους αριθμούς και όχι τα πρόσωπα”, είπε ο Παναγιώτης Μανούρης