Στο Δημοτικό συμβούλιο στης Δευτέρας 23 Ιουνίου, με αφορμή αναμόρφωση του Οικονομικού Προϋπολογισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας συζητήθηκε το θέμα της πιστοποίησης των παιδικών χαρών της πόλης και της ανάγκης να συντηρηθούν σωστά αφού φτιαχτούν πρώτα στα πρότυπα που επιβάλλει ο Νόμος  του 2009.

 

Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι προεκλογικά είδαν το πρόβλημα των παιδικών χαρών και πως θα ασχοληθούν περισσότερο ως νέα Διοίκηση. Είπε μάλιστα πως ήταν και θέμα οικονομικής δυσπραγίας η μη συντήρηση τους και ότι είχαν μειώσεις των κονδυλίων.

 

Ο κύριος Μανούρης παίρνοντας τον λόγο ρώτησε τον κ. Δήμαρχο αν αληθεύει ότι από τον Νοέμβριο του 2013 έχουν έρθει στο ταμείο Δήμου ΣΑΤΑ 1.000.000 ευρώ, για ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ. Ο κ. Γκότσης απάντησε ότι αυτά τα γνωρίζει ο κ. Μπουρδούκος που απουσίαζε, ωσάν να μην ήταν δήμαρχος αλλά δημαρχεύων. Το βάσιμο των όσων είπε ο κ. Μανούρης επιβεβαίωσε  ο Γ. Γ του Δήμου.

Ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κύριος Καλμανιώτης είχε μόλις αποχωρήσει από την συνεδρίαση και ο κ. Γκότσης δικαιολογήθηκε στην ερώτηση, γιατί δεν κινήθηκαν καλύτερα αξιοποιώντας τα χρήματα αυτά, λέγοντας ότι δεν είχαν εγκεκριμένο προϋπολογισμό έως τον Μάρτιο.

Τότε από την παράταξη του ΚΚΕ ο κύριος  Θοδωρής Χαμαλίδης, του θύμισε ότι ο προϋπολογισμός είχε εγκριθεί από 17 Ιανουαρίου.

 

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι στάλθηκε για αναμόρφωση, ενώ δεν απάντησε στα στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης κύριους Καναβό και Κουλούρη όταν του είπαν πως ο προϋπολογισμός  αναμορφώθηκε, διότι τους επεστράφη με παρατηρήσεις για απουσία επαρκούς αιτιολόγησης ενός δανείου που είχαν εγγράψει στον εν λόγω προϋπολογισμό.

 

Τέλος ο κ. Μανούρης κλείνοντας τόνισε ότι αν οι παιδικές χαρές, όπως και άλλα ζητήματα του Δήμου, είχαν απασχολήσει σοβαρά τη δημοτική αρχή, θα τα έλυνε και δεν θα δήλωναν προεκλογικά οικονομική αδυναμία, ενώ υπήρχαν χρήματα στο ταμείο και συνολικά 4.000.000 € αποθεματικό, όπως τα ίδια τα έγγραφα των υπηρεσιών αποδεικνύουν.