Με πολλή μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση εκπροσώπων φορέων της πόλης και φίλων, πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου, η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξής μας.

Η εκδήλωση άνοιξε με παραδοσιακά κάλαντα από την 5χρονη Κατερίνα.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής Παναγιώτης Μανούρης, αναφέρθηκε στο ρόλο της παράταξης και στη γενικότερη πολιτική κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Το εγχείρημα για μια αυτοδιοικητική ανεξάρτητη παράταξη, πέτυχε με τη στήριξη χιλιάδων συμπολιτών μας διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, οι οποίοι μας έκριναν και μας ψήφισαν, επειδή συμφώνησαν με το πρόγραμμά μας και ενέκριναν την πολιτική συμπεριφορά μας.

Πολεμηθήκαμε από ανίερες συμμαχίες κορυφής, προσωπικού χαρακτήρα, εμείς όμως υπήρξαμε και είμαστε μια ανοικτή αγκαλιά για όλους τους δημοκράτες συμπολίτες μας, απέναντι στον λαϊκισμό και την ψηφοθηρική εκμετάλλευση συγκυριών.

Αυτό που προτείνουμε είναι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και επαναπροσδιορισμός στόχων για τη χώρα και για την πόλη μας. Καινοτομίες, στήριξη του «επιχειρείν», απενοχοποίηση τετριμμένων προσκολλήσεων και αλλαγή δομών στην εκπαίδευση. Προσδιορισμό και έλεγχο της κινητικότητας του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου, ώστε να μειωθεί η ψαλίδα ανάμεσα στους μεγάλους ρυθμούς αύξησης των κερδών των ιδιωτών και στο μέσο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης. Επίσης πάταξη των ανισοτήτων μέσα από δίκαιο και αποκεντρωμένο φορολογικό σύστημα αρμοδιοτήτων και πόρων, που θα διαχειρίζεται η τοπική αυτοδιοίκηση.

Με την πεποίθηση ότι κάθε λαός έχει τη πολιτική ηγεσία και εκπροσώπηση που τον εκφράζει, πρέπει να σταθούμε όλοι μπροστά στις ευθύνες μας και να κτίσουμε το μέλλον με σωφροσύνη και αλληλεγγύη.

Εμείς στη Δημοτική παράταξη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», επιδιώκουμε συναινέσεις λειτουργώντας με ήθος, πολιτικό πολιτισμό και συνέπεια, δίνοντας στον Πολίτη ένα πλήρες πρόγραμμα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα από τη θέση μας τιμώντας το 44% του εκλογικού σώματος που μας εμπιστεύτηκε, αλλά και κάθε συμπολίτη μας. Θα είμαστε, αφουγκραζόμενοι τη φωνή των Ιωνιωτών,  κοντά σε Συλλόγους, Σωματεία και Φορείς της πόλης μας, κοντά στην Εκκλησία.

Είμαστε δύναμη αισιοδοξίας, προόδου, δημιουργίας και αλληλεγγύης. Δύναμη αλήθειας και όχι λαϊκισμού, δημοκρατίας και σεβασμού της διαφορετικής γνώμης, σκέψης και υπαρξιακών επιλογών. Είμαστε το νέο που έρχεται και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συνταχθούν μαζί μας σε μια πορεία αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που θα καταστήσουν την πόλη μας μια σύγχρονη πόλη αντάξια της Ιστορίας και των Ανθρώπων της. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.»

Στη συνέχεια την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ.

Κομμάτια έκοψαν και ευχήθηκαν για τον καινούργιο χρόνο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης: Γιάννης Λαζαρίδης, Μιλτιάδης Καναβός, Κώστας Κουλούρης, Χρήστος Βλάχος και Ισμήνη Ναυπλιώτη.

Επίσης παρέστησαν και ευχήθηκαν: ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Καλαντζής, και εκπρόσωποι των πολιτικών παρατάξεων:  Νέα Δημοκρατία,  ΠΑΣΟΚ, «ΠΟΤΑΜΙ» και «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ».

Η εκδήλωση έκλεισε με δύο χορευτικές ομάδες που είχαν την καλοσύνη να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας: του συλλόγου Θεσσαλών Νέας Ιωνίας και του συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας.