Η πόλη μας, η Νέα Ιωνία, συμπληρώνει εφέτος 100 χρόνια ζωής.

   Η Δημοτική μας Παράταξη, εγκαινιάζοντας τον εορτασμό αυτής της επετείου, διοργάνωσε στις 22 Φεβρουαρίου 2023 σχετική εκδήλωση.

   Ο επικεφαλής της Παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την θερμή παρουσία τους, προλόγισε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στην έλευση των Μικρασιατών προσφύγων στους Ποδαράδες, στον αγώνα για την επιβίωσής τους, στις δραστηριότητες και στο δημιουργικό τους έργο , λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Εκατό χρόνια μετά την αρχική τους εγκατάσταση, οι πρόσφυγες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι για το θαύμα τους, μπροστά στο οποίο όλοι εμείς υποκλινόμαστε”.

   Επίσης αναφέρθηκε στον σκοπό και στο περιεχόμενο της εκδήλωσης που ήταν βασισμένο στο πόνημα του Αντιπροέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., Μάκη Λυκούδη:

“Η ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ & ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ 1934 ΕΩΣ ΤΟ 1947, Μία εργασία μελέτης και αποδελτίωσης ογκώδους υλικού”.

 Το βιβλίο δωρίστηκε από τον συγγραφέα, στο Ενιαίο Παράρτημα ΝΙΦΗΜ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, με την προτροπή να αγοραστεί για ενίσχυση των στόχων του ΝΙΦΗΜ.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Παναγιώτης Μανούρης είπε τα εξής:

“Με την ευχή και τη προσδοκία να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, δημιουργών της αγαπημένης μας πόλης, σας καλώ να κάνουμε προσωπική μας υπόθεση την προβολή της και την ανάδειξη του πολιτισμού της, ο οποίος αποτελεί μοναδικό, ζωντανό παράδειγμα ώσμωσης πληθυσμών με διαφορετικές ίσως καταβολές, με κοινή όμως πίστη, εθνικότητα και ιστορική κοιτίδα , τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία”.

Κατόπιν, η Δημοτική μας Παράταξη μέσω του επικεφαλής της βράβευσε το Ενιαίο Παράρτημα ΝΙΦΗΜ για την πολυετή κοινωνική προσφορά του, απονέμοντας τιμητική πλακέτα.

Ο Μάκης Λυκούδης παρουσίασε με προβολή σχετικών εικόνων το θέμα:

“1923-2023. 100 χρόνια από την γέννηση της πόλης μας”.

Στη συνέχεια ο Δρ. Ιστορίας του Α.Π.Θ. Βλάσης Αγτζίδης, αναφέρθηκε στα αίτια και τις επιπτώσεις της Μικρασιατικής καταστροφής.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, Λουκάς Χριστοδούλου.

Μας τίμησαν με τη παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν.Ι.Φ.Η.&Χ. κ. Γαβριήλ, ο π. Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Γιάννης Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας και Ιωνιώτης Παύλος Ραβάνης , οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι Μίλτος Καναβός, Αναστασία Κλάρα, Ευθύμιος Παπαμαργαρίτης, Σωτήριος Σκευοφύλαξ, Αναστασία Αγγελακοπούλου,Γιώργος Στέφας, Μαρίλη Κουλουριώτη, Γεωργία Τσομπανίδου ,ο π.Δημοτικός μας Σύμβουλος Γιώργος Τσιακαλάκης και η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Παπαηλιοπούλου, ο π. Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Νίκος Δακουτρός ,σύσσωμο το Δ.Σ. του Ενιαίου Παραρτήματος ΝΙΦΗΜ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας με την Πρόεδρό του κα Βέτα Γεωργιάδου , η Γ. Γ. του Συλλόγου Ινεπολιτών-Κασταμονητών κα Σπανοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων κ. Α. Μελεμενής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών κ. Γιώργος Νουβέλογλου, από το Δ.Σ. της Ένωσης Σπάρτης ο κ. Σταύρος Παπαγερασίμου, ο Πρόεδρος ΟΦΝΙ και πρώην Αντιδήμαρχος κ.Παντελής Χατζηϊώαννου και ο κ.Κώστας Τσαγκαράκης π.Πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολή .

 

   

Tags: