Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, παρακολουθήσαμε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, την παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Νίκου Κακαδιάρη: “Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ”.

Τη διοργάνωση έκανε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, ο Ιωνικός Σύνδεσμος και το Ενιαίο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Για το συγγραφέα μίλησε ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου, Γιάννης Κοντίτσης, για το βιβλίο ο λογοτέχνης Δημήτρης Φιλελλές, και σχολιασμό με παράλληλη προβολή εικόνων από βραχοκκλησιές της Καππαδοκίας έκανε ο συγγραφέας και αγιογράφος Μάκης Λυκούδης.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας , Γιάννης Βούρος.

Χαιρετισμούς απεύθυναν, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ ο Πανοσιολογιότατος πατέρας Θεόκλητος και η Πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ., της Ε.Α.Ε., Βέτα Γεωργιάδου, η οποία ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, αφού τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου διατέθηκαν στον εν λόγω φορέα.

Εξαιρετικό ήταν το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, με τους Γιώργο Βαλλιανάτο στη λάφτα και το τραγούδι και τον Αντώνη Γκινοσάτη στο σάζι, που μας χάρισαν μελωδίες και τραγούδια των Ρωμιών της Μικράς Ασίας, Ελληνόφωνων και Τουρκόφωνων.

Ήταν μια εκδήλωση που ξεχώριζε για την ποιότητά της και το ανθρώπινο κλίμα της.

Εμείς συγχαίρουμε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση και ευχόμαστε συνέχεια και ευόδωση του έργου τους.

  

  

Tags: