Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, η καθιερωμένη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.).

Η Δημοτική μας Παράταξη παρέστη στην εκδήλωση με τον επικεφαλής της και υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Μανούρη, τους Δημοτικούς της Συμβούλους Μιλτιάδη Καναβό, Αναστασία Αγγελακοπούλου, Αναστασία Κλάρα, Μαρίλλη Κουλουριώτη και πολλά μέλη της. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και ακολούθως ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου παρουσίασε τις δράσεις κατά τη διάρκεια του 2022.

Ο Παναγιώτης Μανούρης κατά την κοπή της πίτας, αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. στα 20 χρόνια της λειτουργίας του, ανακοίνωσε την βράβευσή του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ από την Παράταξή μας την ημέρα κοπής της δικής μας Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και ευχαρίστησε για την δημιουργία του συγκεκριμένου Νομικού Προσώπου τον παριστάμενο πρώην Δήμαρχο Νέας Ιωνίας και ιδρυτή του, κ. Γιάννη Χαραλάμπους.

Επίσης αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του νέου έτους 2023, αφού κατά την διάρκειά του θα γίνουν βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας την αναγκαιότητα για ευρείες συναινέσεις και συνεργασίες στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και η πόλη μας.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Μάκης Λυκούδης, παρουσίασε την νέα έκδοση του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. «Έγγραφα – Βιβλία – Φωτογραφίες» του Ιστορικού Αρχείου της πόλης, ο οποίος και επιμελήθηκε το περιεχόμενο και την έκδοση του βιβλίου.

Tags: