Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι που ασχολούνται με τις δημόσιες υπηρεσίες της Νέας Ιωνίας, το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας είναι ένα πλέον, γιατί το Α’ και Β΄ έχουν καταργηθεί από το 2017. Η στέγασή του, προσωρινά είναι στην οδό Κώστα Βάρναλη, αλλά μόνιμα στο ιδιόκτητο κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. στον Περισσό. Το κτίριο της Βάρναλη είναι ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, εδώ και χρόνια, αφού δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τους πολίτες, ούτε τους εργαζόμενους αστυνομικούς, βάσει των προδιαγραφών που υπάρχουν για τέτοια κτίρια από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά την ενοποίηση των δύο τμημάτων της πόλης μας και αφού έχει αποφασισθεί να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για το κτίριο του νέο ενιαίου Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Ιωνίας, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τίποτα.
Η Δημοτική παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” και ο επικεφαλής της Παναγιώτης Μανούρης ερωτούν εάν ο κ. Δήμαρχος Νέας Ιωνίας και η Δημοτική αρχή,  έχει κάνει έγγραφα προς το Υπουργείο, για να μάθουμε επιτέλους πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες και πότε θα ολοκληρωθούν. Εάν ναι, ποια η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου και γιατί δεν έγινε γνωστή στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες.
Το ότι αφορά άμεσα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, είναι εν μέρει σωστό. Αλλά όχι αρκετό για ένα Δήμο που ενδιαφέρεται για τους πολίτες του, αφού τον αφορά άμεσα, γιατί είναι το Α.Τ της Νέας Ιωνίας. Όταν κάποια δημόσια υπηρεσία στην περιοχή μας δεν λειτουργεί ή υπολειτουργεί επηρεάζει όλους όσους ζουν ή εργάζονται μέσα σε αυτήν. Ας μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό.
Κύριε Δήμαρχε, πιστεύουμε ότι δεν θέλετε να φύγει το Τμήμα από την πόλη, όπως δεν το θέλει και ο περισσότερος κόσμος. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί, εάν δεν δείξουμε το ανάλογο ενδιαφέρον. Έχει συμβεί και σε άλλους δήμους κι εμείς ίσως να μην αποτελέσουμε την εξαίρεση. Εκείνοι και πολλοί άλλοι μάλιστα, έδωσαν αγώνες για να το κρατήσουν.