Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Ιουνίου 2018, ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη Παναγιώτης Μανούρης έθεσε στη Δημοτική αρχή το εξής θέμα:

Η Αλσούπολη, μια μεγάλη συνοικία του Δήμου μας, όπως γνωρίζουμε, δεν διαθέτει χώρους άθλησης πλην του γηπέδου 5Χ5 πλησίον των οδών Ρούμελης και Ρόδων.
Κατόπιν καταγγελίας περιοίκων επισκεφθήκαμε τον συγκεκριμένο χώρο και διαπιστώσαμε ότι είναι απόλυτα κατεστραμμένος και η χρήση του είναι αδύνατη.
Το ταρτάν, τα γκολπόστ με τα κουρελιασμένα δίχτυα και η περίφραξη, δίνουν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και αποδεικνύουν ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή προσπάθεια τουλάχιστον βελτίωσης της κατάστασης, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του αθλητικού χώρου.

Επόμενο είναι, τις επιπτώσεις να τις υφίστανται τα παιδιά και οι νέοι της Αλσούπολης που δεν έχουν δυνατότητα άθλησης, μιας ψυχαγωγικής ενασχόλησης τόσο απαραίτητης για την ηλικία τους.

Επειδή θεωρούμε ότι το πρόβλημα είναι ζωτικής σημασίας για τη νεολαία μας, καλέσαμε τον κ. Δήμαρχο να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, αν γνωρίζει το θέμα, γιατί δεν έχει γίνει τίποτε μέχρι σήμερα και αν προτίθεται να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την αποκατάσταση του χώρου.

Η απάντηση ήταν γενικόλογη και αόριστη και με διαφορετικές αιτιάσεις από τον αντιδήμαρχο και τον δήμαρχο ότι κάνουν μελέτες και για άλλα γήπεδα. Ερωτήθηκε αν θα κάνουν μία εργολαβία. Τότε παρενέβη ο κ. Δήμαρχος και είπε ότι κάθε έργο (γήπεδα 5χ5) θα γίνει ξεχωριστά απλά καθυστερούν οι μελέτες. Η παράταξή μας δεν καλύφθηκε από την απάντηση και θα επιμείνει επαναφέροντας στο άμεσο μέλλον στο θέμα.