Νέα Ιωνία 24 Απριλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την Αποτυχία, τα Ψέματα

Φίλες και Φίλοι,

Το τελευταίο διάστημα, ενόψει και των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, η κα Δήμαρχος έχει επιδοθεί σε έναν ευτελή αγώνα σε βάρος όλων των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης με προφανή στόχο να συγκαλύψει τις πολιτικές της επιλογές που έχουν φέρει σε παρακμή την πόλη και με απώτερο σκοπό να παραπλανήσει τους πολίτες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην διαχείριση των υποθέσεων των Δήμου μας. Ενώ οι διατάξεις «Θεοδωρικάκου» έδωσαν το δικαίωμα στην Δήμαρχο να διοικεί χωρίς να ρωτά το Δημοτικό Συμβούλιο, η τελευταία απευθύνεται στους πολίτες και λέει ασύστολα ψέματα :  

– Είναι ψέμα ότι δεν μπορεί να διοικήσει τον Δήμο επειδή οι δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης είναι «κακές» και μπλοκάρουν τις διαδικασίες.

– Είναι ψέμα ότι την εμποδίζει η Αντιπολίτευση να πραγματοποιήσει το πρόγραμμά της.

– Είναι ψέμα ότι δεν μπορούν να υπερψηφιστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα σχέδια που θέλει να υλοποιήσει επειδή τάχα διαθέτει μόλις επτά (7) Δημοτικούς
Συμβούλους σε σύνολο 41 και άρα δεν έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αλήθεια είναι ότι :

– Η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή διοικούν ανεμπόδιστα τον Δήμο και υλοποιούν το όποιο πρόγραμμα τους.

– Αποφασίζουν για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την πόλη μας μόνοι τους , με τις ψήφους των επτά (7) Δημοτικών Συμβούλων που διαθέτουν.

– Δεν αναζήτησαν πολιτικές συγκλίσεις και συναινέσεις με καμία Δημοτική Παράταξη από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι και σήμερα.

– Η Δήμαρχος αρνείται την διαβούλευση με τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων ακόμη και την ενημέρωσή τους για τις εξελίξεις σε ζητήματα δημοσίου
ενδιαφέροντος.

– Η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή απαξιώνουν, σταθερά και αδιάλειπτα, τους 34 Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης που εκπροσωπούν ποσοστό 80% των πολιτών της πόλης μας .

Όλα τα παραπάνω μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει  παρακολουθώντας την ζωντανή ροή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί θα δει ότι ΥΠΕΡψηφίζονται ακόμα και με επτά θετικές ψήφους της Δημοτικής Αρχής όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που έχουν οικονομικό και τεχνικό αντικείμενο (πχ. Προϋπολογισμός και οι αναμορφώσεις του, Τεχνικό Πρόγραμμα και οι αναμορφώσεις του, Απολογισμοί, Ισολογισμοί κλπ). Παρότι τα ζητήματα αυτά μπορεί και να  καταψηφίζονται από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης , αποφασίζονται μόνο με τις 7 ψήφους της Δημοτικής Αρχής.
Όλα αυτά γίνονται από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα επειδή προβλέφθηκαν από τους δύο Νόμους του τότε Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου. Οι διατάξεις «Θεοδωρικάκου» ψηφίστηκαν τον Αύγουστο του 2019 για να δώσουν λύση σε όλους τους Δήμους της Επικράτειας, που οι νέες Δημοτικές Αρχές δεν είχαν πλειοψηφία εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να μπορούν να διοικούν χωρίς συμπράξεις με την Αντιπολίτευση. Οι διατάξεις «Θεοδωρικάκου» μετέφεραν τα σημαντικά θέματα να αποφασίζονται στην Οικονομική Επιτροπή κυρίως, αλλά και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που την πλειοψηφία των μελών τους την έδωσαν  (οι ίδιες διατάξεις) στην παράταξη της Δημάρχου. Γι αυτό άλλωστε κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας πρόσφατα.
Άρα η Δήμαρχος έχει πλήρη την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας. Δεν εμποδίστηκε σε τίποτε απλά επειδή δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Για το τέλμα  που έχει φέρει στην Ιωνία κατά την τετραετή θητεία της φέρνει αποκλειστικά την ευθύνη. Γι αυτό και  με την υποκρισία και τα ψέματα προσπαθεί να συγκαλύψει τις πράξεις της που μας έχουν οδηγήσει στο βάλτο της απραξίας και της οπισθοδρόμησης.

Για τις Δημοτικές Παρατάξεις
«Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης
«Ενότητα για την Νέα Ιωνία» Χρήστος Κανλής

Tags: