Ρόλος συντονιστή, σε μία από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για την επικείμενη μεταρρύθμιση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανατέθηκε τιμής ένεκεν στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη για την προσφορά του στις δράσεις επιστημονικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο συνέδριο με θέμα «Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον «Κλεισθένη», που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρπενησίου και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ‘Κλεισθένης’, οι διοργανωτές απηύθυναν τιμητική πρόσκληση στον επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», ζητώντας του να συντονίσει το θεματικό κύκλο ομιλιών και παρεμβάσεων για «Χρηματοδοτήσεις και Αξιοποίηση Διαθέσιμων Πόρων».

Στην σχετική επιστολή, για το συνέδριο, που θα διεξαχθεί από 25-27 Οκτωβρίου στο Καρπενήσι, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αναγνωρίζοντας την θετική ανταπόκριση σας στις δράσεις επιστημονικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -με στόχο την παροχή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας στα στελέχη της ΤΑ- θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για τους διοργανωτές να αναλάβετε ρόλο συντονιστή».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης αποδέχτηκε το σχετικό αίτημα και θα συντονίσει σειρά ομιλιών και εισηγήσεων από στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ.

Το Συνέδριο προγραμματίζεται σε μια κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση περίοδο και είναι αναμενόμενο να επικεντρώσει το ενδιαφέρον των εργασιών του, στις αλλαγές και τις προκλήσεις, που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι. Το μεγαλύτερο μέρος του, όμως θα εστιάσει και σε πληθώρα από άλλα θέματα, που απασχολούν την καθημερινότητα της ΤΑ, όπως διοίκηση, οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική στήριξη, ψηφιακή διοίκηση, δια βίου μάθηση, χρηματοδοτήσεις, πολιτισμός και αθλητισμός.

Στη διάρκεια των εργασιών του αναμένεται να κατατεθούν 74 εισηγήσεις από αιρετούς, ακαδημαϊκούς, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.