Τη θλίψη του για τον θάνατο του σπουδαίου Ιωνιώτη σκηνοθέτη και συγγραφέα Γιώργου Μιχαηλίδη, εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης.

Πέρα από λαμπρή μορφή του πνεύματος, με πλούσια συγγραφική και σκηνοθετική δράση, ο Γιώργος Μιχαηλίδης ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε το 1965 το Θέατρο της Νέας Ιωνίας, το πρώτο λαϊκό περιφερειακό θέατρο στην Ελλάδα, που στόχο είχε να μυήσει το κοινό στα κλασικά θεατρικά έργα.
Αργότερα έφτιαξε το πρώτο Ανοιχτό Θέατρο στην Κυψέλη (επί δικτατορίας μάλιστα). Η τηλεόραση του οφείλει την αξέχαστη σκηνοθεσία του και τα σενάρια στον «Συμβολαιογράφο» τους «Άθλιους των Αθηνών» και τα «Λαυρεωτικά». Ως συγγραφέας μας έδωσε μεταξύ άλλων τα μυθιστορήματα «Πέτρος Δαρζέντας» και Φιλμ Νουάρ, τη μελέτη «Νέοι Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς», τη νουβέλα «Η Πύλη», το μυθιστόρημα «Τα Φονικά» και την τριλογία « Μύηση,  ΛαβύρινθοςΈξοδος».

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης «έφυγε» χθες σε ηλικία 80 ετών. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 16.00 στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης.

Η παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.