Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία ανάθεσης από την Περιφέρεια Αττικής του έργου για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης  350 θέσεων στο Οικοδομικό Τετράγωνο 150 της Νέας Ιωνίας.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παναγιώτης Μανούρης ζήτησε ενημέρωση για το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Οκτωβρίου.
Απαντώντας σχετικά η Δημοτική αρχή διευκρίνισε ότι ο μειοδότης του διαγωνισμού έχει ήδη επιλεγεί και σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής των νομιμοποιητικών του εγγράφων, οπότε το έργο θα ξεκινήσει αμέσως μετά.
Η μελέτη προβλέπει πως η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 18 περίπου μηνών, χρονοδιάγραμμα που στην πράξη είναι αδύνατον, καθώς θα χρειαστούν περισσότεροι από 30 μήνες μετά την εγκατάσταση του εργολάβου όπως είπε ο κ.Μανούρης. Ήδη υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις από τα πρώτα βήματα εγκρίσεων και διαγωνιστικής διαδικασίας.
“Ας πιέσουμε λίγο παραπάνω την Περιφέρεια κι ας συντονιστούμε, ώστε να μην παραλύσει η εμπορική μας αγορά Χριστουγεννιάτικα” κατέληξε στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” και υποψήφιος Δήμαρχος.