Την τιμητική τους είχαν στο Ευγενίδειο Ίδρυμα η Νέα Ιωνία και ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου.
Στο πλαίσιο του Τριήμερου Διεθνούς Συνεδρίου ECHOPOLIS 2018 η υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου και Οικονομολόγος Βασιλική Μελέτη παρουσίασε επιστημονική διάλεξη με θέμα “Χρήση Πράσινων Πόρων και Σχεδιασμός Δημοσίων Χώρων: η περίπτωση της Νέας Ιωνίας“.
Στην κατάμεστη αίθουσα παρών ήταν και ο Υποψήφιος Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας και Επικεφαλής της παράταξης “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ“, Παναγιώτης Μανούρης, που άκουσε με ενδιαφέρον και προσοχή την καταγραφή των ευκαιριών που χάθηκαν για να αναδείξει η πόλη την οικολογική της συνείδηση και να σχεδιάσει δημόσιους χώρους φιλικούς στον δημότη.
Ως επιστημονική υπόθεση εργασίας η περίπτωση της Νέας Ιωνίας χρησιμοποιήθηκε για να καταδειχτεί η έλλειψη κάθε είδους σύγχρονων οικολογικών επενδύσεων, όπως οι ποδηλατόδρομοι, οι ποιοτικότεροι δρόμοι, τα “φιλικά” πεζοδρόμια και τα έργα προστασίας του πράσινου. Επίσης οι αστικές αναπλάσεις βιοκλιματικού χαρακτήρα και οι παρεμβάσεις παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που απουσιάζουν παντελώς από τα κτήρια του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Στην ομιλία της η Βασιλική Μελέτη επισήμανε τον ρόλο των νέων τεχνολογιών, που αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο πράσινων δημοτικών δράσεων, ώστε να αλλάξει η συμπεριφορά του δημότη προς τη βιώσιμη αειφόρο κατεύθυνση, θέση την οποία ο σημερινός επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παναγιώτης Μανούρης, υποστηρίζει ένθερμα.