Την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου η παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” και αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Στη σχετική ανακοίνωσή της που διάβασε στο Συμβούλιο ο δημοτικός Σύμβουλος Μιλτιάδης Καναβός αναφέρονται τα εξής:
Για μια ακόμα φορά, η δημοτική αρχή του κ. Γκότση φέρνει προς ψήφιση τα δημοτικά τέλη εντός του Δεκεμβρίου, τελευταία από όλους τους Δήμους.

Αυτή τη φορά δεν προηγήθηκε καμία ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων, καμία διαβούλευση. Φαίνεται ότι όσο περισσότερο πλησιάζουμε στην εφαρμογή του νέου νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, του Κλεισθένη, τον οποίο η παράταξη του κ. Γκότση υποστήριξε, τόσο περισσότερο η σημερινή δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας απομακρύνεται από τη λογική του, αυτή της συνεννόησης και της συμφωνίας. Πολύ περισσότερο που η παράταξη του κ. Γκότση αποτελεί μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο προτού καν ακόμα εφαρμοστεί η απλή αναλογική.

Η Δημιουργία Αλληλεγγύη δε μπορεί να συναινέσει σε διαδικασίες που υποβαθμίζουν το δημοτικό συμβούλιο. Δεν αποδέχεται να συζητά τετελεσμένα και επιπλέον να της ζητείται να βάλει πλάτη για να λειτουργήσει ο Δήμος, με συμπεριφορές αλαζονείας, που δεν έχουν μάλιστα ούτε τα αριθμητικά δεδομένα για να υφίστανται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται πλέον άλλη κουλτούρα, την οποία η δημοτική αρχή αποδέχεται στα λόγια, ενώ  κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση στην πράξη”.