Απαντητική επιστολή στο δημόσιο διάλογο μέσω αλληλογραφίας που ξεκίνησε ο Ηρακλής Γκότσης έστειλε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” Παναγιώτης Μανούρης. Στο κείμενό του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου στηλιτεύει την απουσία του Δημάρχου από το συνέδριο της ΚΕΔΕ και την απραξία της Δημοτικής αρχής στον τομέα των έργων και της ανάπτυξης στη πόλη. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Κύριε Γκότση,

Με κολακεύει κατ’ αρχήν το γεγονός πως παρακολουθείτε με τέτοια προσήλωση το καθημερινό μου πρόγραμμα. Όχι απλώς το που βρίσκομαι αλλά και με ποιόν συζητώ. Το επόμενο διάστημα μπορώ ευχαρίστως να σας το κοινοποιώ για να γλιτώνετε πολύτιμο χρόνο και κόπο και να ασχολείστε με τα προβλήματα της πόλης.

Επί της ουσίας, με εγκαλείτε επειδή συμμετείχα στο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που αφορούσε στο μέλλον της Αυτοδιοίκησης και στον «Κλεισθένη»; Μα όσοι νοιάζονται πραγματικά για τους Δήμους ήταν εκεί.
Ή μήπως με εγκαλείτε γιατί συνομίλησα και φωτογραφήθηκα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και το Δήμαρχο της Αθήνας; Πρόκειται, ξέρετε, για τα δύο ισχυρότερα θεσμικά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης, λόγω θέσης. Εκτός κι αν σας είναι ενοχλητικά, επειδή δεν προέρχονται από τον κομματικό σας χώρο.

Αναρωτηθήκατε, κύριε Γκότση, γιατί κανένα Δημοτικό Συμβούλιο της χώρας δεν προγραμματίστηκε το τριήμερο των εργασιών του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, πλην του δικού σας; Είθισται οι Δήμαρχοι να παρευρίσκονται στις εργασίες, ακόμη κι αν χρειαστεί να διανύσουν τη μισή χώρα για να φτάσουν. Ασχέτως αν εσείς ανοίγετε «νέους δρόμους» με την απουσία σας, όταν η ΚΕΔΕ συνεδριάζει στην Αθήνα. Αντίστροφα, όταν οι συνεδριάσεις είναι εκτός έδρας δεν φείδεστε μετακινήσεων. 

Σας ενόχλησε ακόμη η παρουσία μου στην εκδήλωση της ΝΔ στη Νέα Ιωνία με τρία κεντρικά στελέχη του κόμματος ως ομιλητές. Μα για λόγους αγωγής και φιλοξενίας, ως οικοδεσπότης της πόλης και εσείς θα έπρεπε να βρίσκεστε εκεί.

Αναφορικά τέλος, με τις περιώνυμες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Διαβούλευσης καλό θα ήταν να εξηγήσετε δημοσίως πως τις προγραμματίζετε σε ώρες που κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να παρευρεθεί. Σας έχουμε τονίσει τόσο εμείς όσο και άλλες δημοτικές παρατάξεις ότι είμαστε εργαζόμενοι.

Αν κάτι πραγματικά συγκράτησα ως αξιομνημόνευτο από την επιστολή σας είναι η φράση σας για «τα 8 χρόνια». Θυμάστε λοιπόν, πως τόσα χρόνια έχετε την τύχη της πόλης στα χέρια σας!!! Μένει να θυμηθείτε και πως την διαχειριστήκατε.

Και φυσικά αν σας αρέσει τόσο η δημόσια αλληλογραφία μας, είμαι στη διάθεσή σας. Γιατί όσο επιλεκτική μνήμη κι αν έχετε, ξέρετε ότι η παράταξή «Δημιουργία Αλληλεγγύη» δεν υπήρξε ποτέ δεκανίκι της απραξίας σας. Ούτε όταν είχατε την πλειοψηφία στο Δήμο, ούτε τώρα που τη χάσατε. 

 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»
Παναγιώτης Μανούρης