Το ζήτημα της μη ένταξης του Δήμου της Νέας Ιωνίας στο πρόγραμμα των 2800 δήμων στην Ευρώπη που θα παρέχουν δωρεάν wifi σε εκατομμύρια πολίτες και επισκέπτες τους, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Δεκεμβρίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Μανούρης.

Στην παρέμβασή του είπε χαρακτηριστικά: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί με 42 εκατ. Ευρώ την δημιουργία χώρων ελεύθερης ψηφιακής πρόσβασης σε πλατείες, Δημαρχεία, μουσεία, εμπορικούς κόμβους και κτήρια δημοσίου ενδιαφέροντος. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει ένας Δήμος για να ενταχθεί στο πρόγραμμα ήταν να μπει εγκαίρως στην ειδική πλατφόρμα των αιτήσεων και να υποβάλλει αίτημα.
Στην Ελλάδα 119 Δήμοι το έπραξαν και πριν από 3 μέρες έμαθαν πως οι δημότες τους σύντομα θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο στα σημεία που θα επιχορηγηθούν.
Στην ευρύτερη γειτονιά μας εντάχθηκαν Δήμοι όπως η Μεταμόρφωση, η Πεύκη και η Λυκόβρυση, το Γαλάτσι, το Χαλάνδρι, η Πεντέλη, το Μαρούσι, η Φιλοθέη, η Αγία Παρασκευή, οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Δήμος Παπάγου- Χολαργού και άλλοι. 
Το επόμενο διάστημα οι Δήμοι αυτοί αποκτούν ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα για τους δημότες τους.
Αναρωτιόμαστε ειλικρινά τι συνέβη με τη Νέα Ιωνία. Ξεχάσατε να υποβάλετε αίτημα ή δεν θέλετε δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους Ιωνιώτες;
Ο Δήμος μας είναι Κέντρο Εμπορίου και τέτοιες δυνατότητες θα έπρεπε να τις χρηματοδοτεί για να βοηθήσει την τοπική ανάπτυξη. Εδώ όμως, όχι μόνο δεν υπάρχει ως προτεραιότητα της Δημοτικής σας αρχής η ψηφιακή αναβάθμιση της Νέας Ιωνίας αλλά ακόμη κι όταν σας δίνετε η δυνατότητα να ενταχθείτε στο πρόγραμμα (και να βάλει κεφάλαιο και τεχνογνωσία η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση για λογαριασμό σας) δεν μπαίνετε στον κόπο να ασχοληθείτε. Τι ακριβώς συνέβη, κύριε Δήμαρχε;”.

Η απάντηση του κυρίου Γκότση στο ερώτημα του επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” ήταν η εξής: “Οι υπηρεσίες έκριναν πως δεν είναι συμφέρον για το Δήμο, να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία”.