To ζήτημα της κατάληψης του καταπατημένου ακινήτου της πρώην ΑLTEC (νυν ιδιοκτησίας της εταιρείας ΠΥΡΡΙΧΟΣ) στην περιοχή της Αλσούπολης έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 18/2 ο δημοτικός Σύμβουλος της “Δημιουργίας Αλληλεγγύης”  Βασίλης Χριστοδούλου.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής μας περιέγραψε την αγανάκτηση των περιοίκων από την καθημερινή όχληση που υφίστανται. Μάλιστα, αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής παραβρέθηκε στη συνεδρίαση και εξέφρασε έντονα τη διαμαρτυρία της. Όπως είναι γνωστό, το κτίριο έχει καταληφθεί από άγνωστα άτομα,  τα οποία με διάφορους τρόπους ρυπαίνουν και δημιουργούν προβλήματα   τόσο δημόσιας υγείας στο ευρύτερο περιβάλλον, όσο και παραβατικότητας.

Παρά  τις επανειλημμένες  παρεμβάσεις της παράταξης μας και του επικεφαλής  Παναγιώτη Μανούρη,  η Διοίκηση του Δήμου εξακολουθεί να κωφεύει. Επικαλούμενη “νομικά προβλήματα”  και φορτώνοντας την ευθύνη της αδράνειας της στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, η Δημοτική Αρχή  προσπαθεί να αποποιηθεί την ευθύνη της, αγνοώντας υποδείξεις και προτάσεις τόσο του επικεφαλής της παράταξης μας  όσο  και εκπροσώπων των άλλων παρατάξεων, για να δοθεί μια διεξοδική λύση στο πρόβλημα αυτό, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε χρόνιο μόρφωμα για μία ολόκληρη περιοχή.

Η παράταξη μας θεωρεί το πρόβλημα ιδιαίτερα σημαντικό, αφού απειλείται η δημόσια υγεία και ταυτόχρονα  δημιουργείται και εστία παραβατικότητας σε μια ολόκληρη συνοικία. Καλεί την Δημοτική αρχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της  και να επιλύσει το πρόβλημα, αξιοποιώντας και  τις προτάσεις μας, ώστε η συνοικία να επανέλθει στην κοινωνική και υγειονομική κανονικότητα που της αρμόζει.

Στην ίδια συνεδρίαση εξάλλου, ο Δημοτικός μας Σύμβουλος Μίλτος Καναβός τοποθετήθηκε επί του θέματος της επικείμενης μεταφοράς των αποθεματικών του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος, λέγοντας «Ξέρουν γιατί το κάνουν, θέλουν να μαζέψουν χρήματα από παντού σε αυτή την φάση. Εδώ όμως περιφρονείται κατάφωρα η Συνταγματική και ιστορικά θεμελιωμένη Διοικητική και Οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Στην ουσία απαξιώνονται οι Δήμοι με αυτόν τον τρόπο». Το Σώμα μετά από διεξοδική συζήτηση του θέματος κατέληξε να υιοθετήσει κατά πλειοψηφία το σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας της ΚΕΔΕ.

Επίσης ο Μίλτος Καναβός έκανε ερώτηση για την εταιρεία LATERΝ που έχει αναλάβει το έργο της πεζογέφυρας στην Λ. Παναγούλη και παρά τις μεγάλες εκπτώσεις που έδωσε, καθυστερεί την έναρξη των εργασιών.