Δύο ακόμη υποψηφιότητες για τον συνδυασμό “Δημιουργία Αλληλεγγύη” με επικεφαλής και Υποψήφιο Δήμαρχο Νέας Ιωνίας τον Παναγιώτη Μανούρη ανακοινώνονται σήμερα. Πρόκειται για την κτηνίατρο Πηγή Ατταλίδου και την δικηγόρο Ζωή Μπακογιάννη , γνωστές και οι δύο από την επαγγελματική και κοινωνική τους δράση στην πόλη.
Ακολουθούν τα συνοπτικά βιογραφικά τους:

Η Πηγή Ατταλίδου είναι Κτηνίατρος. Γεννήθηκε και διαμένει στη Νέα Ιωνία όπου έχει Ιατρείο Μικρών Ζώων. Είναι απόγονος 3ης γενιάς Μικρασιατών. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα  με τίτλο «Έλεγχος και Τεχνολογία Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης». Μιλάει 3 ξένες γλώσσες. Έχει εκπαιδευτεί σε πολυάριθμα μετεκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς, μέλος Ελληνικής Κτηνιατρικής  Δερματολογικής Eταιρείας, μέλος Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.).
Συμμετείχε το καλοκαίρι του 2019 στη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι – Αττικής, με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος, στην περισυλλογή και περίθαλψη πυρόπληκτων ζώων. Συνεργάζεται με ξένες εταιρείες στην  παρακολούθηση συστημάτων, ανάλυση κινδύνου κρίσιμων σημείων ελέγχου παραγωγής (HACCP) , σε ξενοδοχειακές μονάδες. Ως ενεργή κτηνίατρος και πολίτης ενδιαφέρεται , μεριμνά και αγωνίζεται για την υγεία και τα δικαιώματα των ζώων καθώς και για την Δημόσια Υγεία των πολιτών. Από το 2014 έως τον Ιανουάριο του 2019  διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Νέας Ιωνίας.Υπήρξε μέλος στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής. Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Κοντό και έχει 2 παιδιά.

Η Ζωή Μπακογιάννη είναι κόρη εκπαιδευτικών, του Γεωργίου Μπακογιάννη και της Ανδρονίκης Κρασσά-Μπακογιάννη και μεγάλωσε στην Πάτρα . Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής , της Σχολής Νομικών Και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω , μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ασκεί μάχιμη δικηγορία πλέον των 20
ετών ως ελεύθερος επαγγελματίας , διατηρώντας δικό της γραφείο στην Αθήνα .
Στην πόλη μας εγκαταστάθηκε μόνιμα το 2005 . Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους. Πιστεύει στον θεσμό της αυτοδιοίκησης και αποφάσισε να ασχοληθεί για πρώτη φορά ενεργά με τα κοινά της πόλης μας για να αποδείξει ότι μπορεί να εξελιχθεί η Νέα Ιωνία σε ένα σύγχρονο Δήμο με την ανάδειξη προσώπων που θα εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και στρατηγικές ως εργαλεία επίλυσης ενός ευρύτατου φάσματος προβλημάτων της πόλης μας σε τομείς όπως η εξυπηρέτηση των δημοτών , η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η παιδεία , η ενέργεια, η επιχειρηματικότητα, οι μεταφορές κ.α.