Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγιναν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και του Υποψηφίου Δημάρχου Παναγιώτη Μανούρη το βράδυ της Πέμπτης 11 Απριλίου, στη Νέα Ιωνία. Παρά το ψιλόβροχο, ο ενθουσιασμός των χιλίων και πλέον παρισταμένων ήταν τέτοιος, που ο δρόμος έξω από το Εκλογικό Κέντρο της παράταξης στην οδό Αγνώστων Ηρώων, έμεινε κλειστός από τις 8.00 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα.


Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό, που τέλεσε ο ιερέας Μιχάλης Βαρδάκης. Στη σύντομη ομιλία του, αμέσως μετά, μίλησε για την προσωπικότητα του Παναγιώτη Μανούρη, που γνωρίζει από παιδί και του ευχήθηκε να αντλήσει δύναμη από την συμπαράσταση του κόσμου για «να αλλάξει επιτέλους την πόλη για το καλό όλων».

Φανερά συγκινημένος από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι δημότες, ο Παναγιώτης Μανούρης μίλησε για την ανάγκη να ανακτήσει άμεσα η Νέα Ιωνία το χαμόγελο και την ελπίδα της. «Υπάρχει ένας κοινός τόπος για όλους μας, είπε χαρακτηριστικά: το καλό της πόλης. Γι’ αυτό, την επομένη ημέρα των εκλογών, πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε όλοι μαζί, εντατικά. Για να ξαναφτιάξουμε την πόλη μας και τις ελπίδες για το αύριο».

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε επιγραμματικά στο πρόγραμμα της παράταξής του, που ήδη έχει ανακοινωθεί επισήμως και προβλέπει ένα «άλμα ανάπτυξης» για την πόλη, με κύριο μοχλό την εργαλειοθήκη και τα προγράμματα που θα την μετατρέψουν σε κόμβο Εμπορίου και Πολιτισμού. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συσπείρωσης όλων των υγιών δυνάμεων της Νέας Ιωνίας, τονίζοντας πως «στον αγώνα για προκοπή, δεν χωρούν μικροκομματικές αντιλήψεις και ιδεοληψίες. Συσπειρώνουμε δυνάμεις, σχεδιάζουμε στρατηγικές ανάπτυξης και πορευόμαστε με γνώμονα το πώς η πόλη θα βγει γρήγορα από την παρακμή και θα επιστρέψει στην πρόοδο».

Δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες από τη ΝΔ και το ΚΙΝ.ΑΛ. όπως ο  γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ Νίκος Κωστόπουλος, ο Δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Μιχάλης Αγγελόπουλος, εν ενεργεία και υποψήφιοι βουλευτές και πλήθος υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων, κυρίως από το βόρειο τομέα της Αθήνας.