“Ραντεβού την Κυριακή και βάλτε στην κάλπη Ψήφο Ευθύνης”. Με τη φράση αυτή ο Παναγιώτης Μανούρης και η παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” έκλεισαν τον προεκλογικό τους αγώνα στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου το βράδυ της Παρασκευής.

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το πλήθος των Ιωνιωτών υποδέχτηκε τον Υποψήφιο Δήμαρχο, που για 2 περίπου ώρες μίλησε για όσα συνέβησαν προεκλογικά στην πόλη και για όσα συνθέτουν το πρόγραμμά του για την επόμενη μέρα.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Παναγιώτης Μανούρης είπε:
Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί. Απόψε η Νέα Ιωνία δείχνει τι θέλει. Σας ευχαριστώ όλους. Η δύναμή μας είστε ΕΣΕΙΣ. Αυτή είναι η γιορτή της Δημοκρατίας: η συμμετοχή, Το πάθος όλων μας για μια καλύτερη Νέα Ιωνία“.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο κλίμα της προεκλογικής περιόδου στην πόλη και στις επιλογές που έκανε ο ίδιος, λέγοντας:
“Μήνες τώρα έχουμε διαλέξει τον δύσκολο δρόμο. Οργώσαμε όλη την πόλη.
Κάναμε 15 συγκεντρώσεις σε πλατείες και γειτονιές. Οργανώσαμε 10 εκδηλώσεις με τοπικούς φορείς και ειδικούς επιστήμονες. Ακούσαμε τα προβλήματα και τις προτάσεις. Φτιάξαμε μελέτες και προγράμματα ανάπτυξης. Μοιράσαμε το πρόγραμμά μας πόρτα πόρτα σε όλη τη Νέα Ιωνία. Μιλήσαμε γι’ αυτό σε 50 συγκεντρώσεις που έγιναν σε σπίτια και σε 100 που έγιναν στα γραφεία μας.

Χαλάσαμε τη σούπα πολλών. Τους ξεβολέψαμε. Δείξαμε τι θα πει ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για την ΠΟΛΗ. Στην πράξη, όχι στα λόγια. Με σχέδιο, όχι με υποσχέσεις.
Και ξέρετε γιατί τους ξεβολέψαμε; Γιατί έχουν μάθει στην απραξία τους. Τους βολεύει. Έτσι κοίμισαν τη Νέα Ιωνία και την οδήγησαν στη μιζέρια και την παρακμή.

Σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο αποκαλύφθηκε όλο το νοσηρό σκηνικό που κρατά την πόλη στον Μεσαίωνα. Κουβάλησαν λάσπη, συκοφαντίες και ψευτιές. Βρώμισαν την πόλη και δοκίμασαν να βρωμίσουν κι εμάς. Έκαψαν κομματικά γραφεία, διάλυσαν κιόσκια, λέρωσαν τζαμαρίες, στοχοποίησαν ανθρώπους, έστησαν ψεύτικα ρεπορτάζ, ξόδεψαν χρόνο και χρήμα για να μας σταματήσουν.

Αναρωτηθήκατε άραγε γιατί συνέβησαν όλα αυτά; Γιατί όταν εμείς μοιράζαμε πρόγραμμα, άλλοι μοίραζαν λάσπη κάτω από τις πόρτες ανώνυμα;
Γιατί όταν εμείς μιλούσαμε για το σχέδιό μας σε κάθε γειτονιά, άλλοι μιλούσαν μόνο για το πώς θα μας πολεμήσουν;

Η απάντηση είναι απλή και την ξέρετε όλοι: Θέλουν να μας σταματήσουν. Θέλουν να κρατήσουν την πόλη στα μέτρα τους. Μίζερη και ανύπαρκτη. Θέλουν να μας κοντύνουν, γιατί δεν μπορούν να ψηλώσουν οι ίδιοι.
Ε λοιπόν εμείς τη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ θέλουμε να την καμαρώνουμε.
Τη θέλουμε πόλη ΙΣΧΥΡΗ και ΟΜΟΡΦΗ.

Την Κυριακή θα τους δείξουμε πως γίνεται.
Η κάλπη θα τους δώσει την απάντηση.
Γιατί εμείς για κάθε ψέμα τους, είπαμε Αλήθεια,
Για κάθε πλεκτάνη τους, απαντήσαμε νομικά.
Γιατί εμείς τιμήσαμε κάθε λέξη μας.
Τιμήσαμε και τη Δημιουργία και την Αλληλεγγύη”.

Στη συνέχεια ο Υποψήφιος Δήμαρχος μίλησε για τους βασικούς άξονες του προγράμματος του και αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα υποδομών, στην καθημερινότητα του πολίτη, στην αναγέννηση του Εμπορικού ιστού, στον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Ασφάλεια του πολίτη και το Κοινωνικό Κράτος.

Πριν κλείσει την ομιλία του ο Παναγιώτης Μανούρης ευχαρίστησε συνεργάτες και φίλους και ανέβασε επί σκηνής έναν προς έναν τους 62 υποψηφίους του συνδυασμού του, για να χαιρετήσουν μαζί το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί και ξεσπούσε διαρκώς σε χειροκροτήματα.

Σ’ αυτό το κλίμα γιορτής είπε και το τελευταίο του μήνυμα πριν πέσει επίσημα η αυλαία της προεκλογικής περιόδου:
“Την Κυριακή θα πάρουμε μια απόφαση. Θα διαλέξουμε τους ικανούς. Έχει τεράστια σημασία, η επιλογή σας. Η ψήφος είναι όσα θέλετε για τη ζωή σας. Είναι ο τρόπος που θα φτιαχτούν οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι πλατείες, τα σχολεία και οι παιδικές χαρές. Είναι η καθαριότητα, το πράσινο, η ανακύκλωση, η ασφάλεια και η ξεγνοιασιά του καθενός μας.
Η ψήφος καθορίζει το πόσο ήρεμοι θα είμαστε στην πόλη μας.
Η ψήφος φτιάχνει ανάπτυξη ή ρημάζει με παρακμή. Αυτή την ψήφο σας ζητώ. Την ψήφο της ευθύνης”.

Περισσότερες φωτογραφίες στο σύνδεσμο της Τριανταφυλλιάς Περράκη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την κάλυψη της εκδήλωσης,