Παραμονή της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στη Νέα Ιωνία, με μία άνευ προηγουμένου (μέσω Τύπου) ανακοίνωσή της, η νέα Δήμαρχος απηύθυνε μία γενικόλογη και αόριστη πρόσκληση στις παρατάξεις για δήθεν προγραμματική σύγκλιση.

Επειδή ακόμα και η παρωδία έχει όρια, θέλουμε να την ενημερώσουμε ότι οι Δημοτικές Αρχές που ενδιαφέρονται ειλικρινά για ευρύτερες συνεργασίας διοίκησης, διαβουλεύονται όλο το καλοκαίρι επί προγραμματικών θέσεων ουσίας με τις παρατάξεις που εκλέχτηκαν στους Δήμους. Βέβαια, στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχουν προσυμφωνημένα οφίτσια, ούτε γίνονται στο παρασκήνιο προσπάθειες υφαρπαγής Δημοτικών Συμβούλων. Και φυσικά όποιος ενδιαφέρεται για ανάπτυξη πόλης με ευρύτερη συναίνεση δεν διακινεί μανιφέστα μέσω Τύπου, για το θεαθήναι παραμονές της ορκωμοσίας του.

Δηλώνουμε σθεναρά και δημόσια ότι ως “Δημιουργία Αλληλεγγύη” παρ’ ότι διαθέτουμε 15 δημοτικούς συμβούλους στη νέα δημοτική αρχή, ως πλειοψηφούσα παράταξη, ουδέποτε λάβαμε πρόσκληση για διάλογο από την κα Θωμαΐδου, που δήθεν κόπτεται όψιμα για το “κοινό καλό”. Καίτοι, έχουμε αποδείξει από την πορεία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ξέρουμε να υπηρετούμε το συμφέρον της πόλης. Με διαφάνεια όμως και ψήφο ευθύνης. Χωρίς στρουθοκαμηλισμούς και συναλλαγές θέσεων.

Ευχόμαστε ολόψυχα η νέα Δήμαρχος να καταλάβει έγκαιρα πως οι Ιωνιώτες δεν τρώνε κουτόχορτο και τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά ως παράταξη δεν σκοπεύουμε να βοηθήσουμε κανέναν να τους ταΐσει. Δεν το πράξαμε ούτε προεκλογικά και ασφαλώς δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε και τώρα.

Αν παρ’ ελπίδα όμως, κάποιος νοιάζεται για το “κοινό καλό” που αναφέρει το μανιφέστο αοριστολογιών της κας Θωμαΐδου, θα δηλώσουμε και πάλι παρόντες, αφού η διαδρομή μας έχει αποδείξει πως εμείς ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να υπηρετήσουμε το συμφέρον της πόλης. Χωρίς καν να ζητάμε ανταλλάγματα και εξουσίες. Σωσίβιο όμως και άλλοθι σε προσυμφωνημένες συναλλαγές εξουσιών δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανένα.

Συνιστούμε στην κ. Θωμαΐδου, έστω και τώρα, να λειτουργήσει θεσμικά και όχι κρυφίως και υπογείως, όπως έπραξε προ των εκλογών.