Πρωτότυπες και εξωθεσμικές πρακτικές υιοθετεί η νέα Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας, προκειμένου να αποφύγει την συζήτηση επίμαχων θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Απτό παράδειγμα η υπόθεση της εφαρμογής της προσχολικής αγωγής στην πόλη, που έγινε αιτία ταλαιπωρίας για γονείς και παιδιά, καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη για κατάλληλους χώρους.
Η παράταξή μας, η «Δημιουργία Αλληλεγγύη» ζήτησε την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο με έγγραφό της που κατατέθηκε αμέσως μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων.
Η Δήμαρχος όμως αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να ενημερώσει για τις όποιες εξελίξεις το Σώμα, προτίμησε ένα επικοινωνιακό μανιφέστο μέσω Τύπου, κατηγορώντας όσους εξέφρασαν την ανησυχία τους για «κροκοδείλια δάκρυα».
Παράλληλα, στη διάταξη θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Σεπτεμβρίου, που έστειλε ο πρόεδρος του Σώματος δεν υπάρχει καμία αναφορά για το μείζον ζήτημα της προσχολικής αγωγής και το αίτημά μας.

Επανήλθαμε και διαμαρτυρηθήκαμε με νέο έγγραφο μας, που απευθύνεται στον πρόεδρο του Δ.Σ. και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:  Αιτούμεθα, να συμμορφωθείτε με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου και να εισάγετε το ως άνω θέμα στη προσεχή συνεδρίαση της 30ης Σεπτεμβρίου 2019, αναλογιζόμενος αφενός την σπουδαιότητα του, αφετέρου την αναγκαιότητα συζήτησής του άμεσα.

Ελπίζουμε ειλικρινά πως η νέα Δημοτική Αρχή θα σεβαστεί τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τον τρόπο λειτουργίας του. Οι μετέχοντες σε αυτό είναι εκλεγμένοι Σύμβουλοι και τα θέματα που βάζουν είναι εκείνα που απασχολούν πραγματικά την πόλη και τους κατοίκους της.

ΑΙΤΗΜΑ (εδώ το αίτημα που καταθέσαμε εκ νέου)