Αιχμηρή δήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη για τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση με θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα έργων στην πόλη:

«Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας οι μάσκες έπεσαν.
O κύριος Γκότσης έφερε ένα μικρό τεχνικό προγραμματάκι -για αλλαγή υποτίθεται- που συνιστά το 5% του προγράμματος, που έφερε η κυρία Θωμαΐδου και φυσικά το πέρασε. Μας το κοινοποίησε και εμάς, μήπως μπούμε σ’ αυτό το …χορό και από την πλευρά μας, ως απάντηση τους καταστήσαμε σαφές πως κοροϊδεύουν τόσο εμάς όσο και την πόλη.
Ο κύριος Γκότσης -άσχετα αν δείχνει να μαλώνει με την κυρία Θωμαΐδου- ουσιαστικά μέσα από το Τεχνικό πρόγραμμα και τις παρεμβάσεις του διοικεί. Κι αυτό γιατί το τεχνικό πρόγραμμα της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι συνέχεια του τεχνικού προγράμματος της απερχόμενης Διοίκησης Γκότση.
Ελάχιστα «πεζοδρομιάκια», μία παρέμβαση στις παιδικές χαρές και καναδυό επιμέρους ζητήματα, που έδειχνε να διαφωνεί ο κύριος Γκότσης και τελικά τα πέρασε κι αυτά. Οι συγκλήσεις όμως γίνονται πάνω στα τεχνικά προγράμματα και τους προϋπολογισμούς. Δεν γίνονται σε κοκορομαχίες για το θεαθήναι.

Εμείς ψηφίσαμε λευκό, ακριβώς για να τους δώσουμε τη δυνατότητα να διοικήσουν. Αυτή είναι η στάση μας. Όλα τα άλλα είναι καραγκιοζιλίκια. Το πρόγραμμά μας απέχει παρασάγγας από το ανύπαρκτο της κυρίας Θωμαΐδου και το υπαρκτό αλλά ανεπαρκές του κυρίου Γκότση. Τους αφήνουμε να το υλοποιήσουν όμως και θα κριθούν από τον κόσμο της πόλης.

Η κυρία Δήμαρχος διακηρύσσει σε κάθε ευκαιρία πως δεν μπορεί να κάνει έργο γιατί δεν την αφήνει η αντιπολίτευση. Της απαντάμε: Με το «λευκό» που ψηφίσαμε και την ανοχή που μας επιβάλλει ο Κλεισθένης, ουσιαστικά ανοίγουμε το δρόμο στη Δημοτική Αρχή για να δείξει έργο, παρ’ ότι είναι μία ισχνή μειοψηφία».