Η κα Θωμαϊδου με την στάση της απαξιώνει συνειδητά και εξακολουθητικά το Δημοτικό Συμβούλιο και τον ρόλο του.
Αιτία της συνεχούς θεσμικής απαξίωσης του είναι η εμφανής προσωπική πολιτική της ανεπάρκεια να σταθεί αξιοπρεπώς στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και η προφανής αδυναμία της Διοίκησης συνολικά να δικαιολογήσει τις πράξεις της.
Στην πρόσφατη Συνεδρίαση, αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε μαζί με δύο ακόμη παρατάξεις (Δημιουργία Αλληλεγγύη, Ενότητα για την Νέα Ιωνία και Λαϊκή Συσπείρωση, με 28 από 41
Δημοτικούς Συμβούλους και η κα Βάσιλα από την παράταξη Εκτός Σχεδίου που είχε αποχωρήσει (ήδη), επειδή για μία ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες μιας κωμικοτραγικής συμπεριφοράς.
Μία ανεπαρκής Δήμαρχος και ένας Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με εμπρηστικές συμπεριφορές, συνετέλεσαν ώστε σε διάστημα 5 ωρών να έχει συζητηθεί μόνο ένα από τα 22 (!)
εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη, θέματα του Συμβουλίου. Καταφανώς προσπάθεια της Διοίκησης ήταν, στο Συμβούλιο που προκάλεσαν με αίτημά τους οι τρεις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης – και το οποίο αρνιόταν πεισματικά να συγκαλέσει η Διοίκηση – να μη συζητηθούν τα θέματα που αυτές έθεσαν.
Μέχρι σήμερα έχουμε, ως εικόνα του Συμβουλίου, τη Δήμαρχο να μην μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και να χρησιμοποιεί επιχειρήματα του τύπου «με ζηλεύετε» και τον Πρόεδρο να απαντά επί παντός θέματος, σαν αντιδήμαρχος και αρμόδιος για όλα, μην ασκώντας τα θεσμικά του καθήκοντα. Ειρωνεύεται τους επικεφαλής Παρατάξεων και τους
Δημοτικούς Συμβούλους με απαξιωτική συμπεριφορά έναντι όλων.
Εν τω μεταξύ σοβαρά θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη χρονίζουν και παραμένουν άλυτα, με κορυφαίο αυτό της υγιεινής, για το οποίο όχι μόνο δεν παίρνουμε πρωτο-
βουλίες, αλλά ούτε καν ακολουθούμε την πεπατημένη άλλων Δήμων, παραμένοντας ουραγοί σε λήψη αναγκαίων μέτρων πανελλαδικά.
Τα πρωτοφανή αυτά φαινόμενα, συνθέτουν κατά την άποψή μας μία εικόνα ανεπανάληπτης θεσμικής κατάπτωσης.

.Ο κατήφορος αυτός δεν αξίζει στη Νέα Ιωνία και στους συμπολίτες μας.
Τα προβλήματα της πόλης γιγαντώνονται, η Δημοτική Αρχή ασχολείται με φτιασιδώματα και βαψίματα και η πόλη χάνει συνεχώς έδαφος και κύρος.
Ένα είναι σίγουρο. Ο μεγάλος χαμένος από αυτές τις συμπεριφορές είναι οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας και οι ελπίδες τους για μία ανθρώπινη σύγχρονη πόλη.