Νέα γκάφα της Δημοτικής Αρχής Νέας Ιωνίας με την απόφαση για έναρξη της θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, πριν καν λήξει το τρέχον εκπαιδευτικό έτος και τα αυστηρά πρωτόκολλα εισόδου που ισχύουν στα σχολεία.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος η πρώτη περίοδος της απασχόλησης παιδιών ξεκινά στις 29 Ιουνίου ενώ το σχολικό έτος και τα αυστηρά πρωτόκολλα εισόδου λήγουν στις 30 Ιουνίου.

Διευθυντές σχολείων επικοινώνησαν ήδη με τις Σχολικές Επιτροπές και εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, δεδομένου ότι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί από το Υπουργείο λόγω της πανδημίας, προβλέπουν ρητά απαγόρευση εισόδου μέχρι 30 Ιουνίου σε όσους δεν φοιτούν ή δεν διδάσκουν στα σχολικά συγκροτήματα.
Οι Διευθυντές των 6 Σχολείων της πόλης, που θα μετατραπούν σε κέντρα θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, με έγγραφό τους προτείνουν έναρξη της δημιουργικής απασχόλησης από τον Ιούλιο και αφού οι ίδιοι αποχωρήσουν από τα σχολεία. Επισημαίνουν μάλιστα ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο σε όποιον δεν ανήκει στο προσωπικό του σχολείου στις 29 και 30 Ιουνίου. 
Στο μεταξύ, ο Δήμος δέχεται ηλεκτρονικές αιτήσεις για το πρόγραμμα και σχεδιάζει περιόδους απασχόλησης παιδιών, χωρίς καν να έχει λάβει υπόψη του αυτές τις παραμέτρους. Επιπλέον ανακοίνωσε λειτουργία τμημάτων 15 παιδιών ενώ στις περισσότερες αίθουσες με βάση τους ισχύοντες κανόνες απόστασης δεν χωρούν περισσότερα από 7-8.  
Τόσο δύσκολο άραγε είναι για τη Δημοτική Αρχή να προγραμματίζει σωστά και να συνεννοείται έγκαιρα με τους Διευθυντές των Σχολείων για τέτοια θέματα;
Δεν κατανοεί πως αυτές οι επιπολαιότητες και η προχειρότητα στους σχεδιασμούς ταλαιπωρούν γονείς και παιδιά και φέρνουν σε δύσκολη θέση εκπαιδευτικούς;