Η παράταξή μας και οι 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι που την απαρτίζουν, δεν πρόκειται να παραστούν στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, την οποία θεωρούν παρωδία, σε μία εποχή που η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί σοβαρότητα και δράσεις προστασίας για τους συμπολίτες μας.

Η Δήμαρχος και η παράταξή της αγνοούν επιδεικτικά τις προτάσεις που καταθέτουν το τελευταίο διάστημα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με στόχο να εισφέρουν ιδέες και τρόπους που θα θωρακίσουν την ασφάλεια και την υγεία των συμπολιτών μας. Από το ξεκίνημα της καραντίνας εκφράσαμε όλοι τον προβληματισμό μας για τα μέτρα που λαμβάνονται σε επίπεδο Δήμου και για την οργάνωση των Υπηρεσιών, έτσι ώστε να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι και ανήμποροι Δημότες μας. Τόσο η παράταξή μας όσο και η “Λαϊκή Συσπείρωση” καταθέσαμε προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την αποτελεσματική οργάνωση του Δήμου και την συνεπικουρία του Νοσοκομείου της περιοχής μας. Εν τούτοις, η Δήμαρχος -όχι μόνο κωφεύει συστηματικά σε όσα προτείνουμε- αλλά αρνείται ακόμη και να επιδιώξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έτσι, ενώ όλα τα Δημοτικά Συμβούλια γίνονται πλέον μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης που παραχωρεί δωρεάν η Κ.Ε.Δ.Ε., στη Νέα Ιωνία διατηρούμε το “αναχρονιστικό προνόμιο” να επιμένουμε σε κατ’ επίφαση διαδικασίες, όπου θα συμμετέχουμε με “επιστολική ψήφο” και χωρίς δυνατότητα διαλόγου. Τα δε θέματα της συνεδρίασης ουδεμία κρισιμότητα εμφανίζουν (κοπές δέντρων κυρίως) ενώ και η απαλλαγή των τοπικών επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη είναι ήδη θεσμοθετημένη από το Υπουργείο Εσωτερικών και η επικύρωση της ζητείται τύποις από τα Δημοτικά Συμβούλια, όπου ασφαλώς ουδείς θα διαφωνήσει λόγω της υποχρεωτικής καραντίνας λόγω κορωνοϊού.
Συνιστούμε στη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να μας ενημερώσει:

– Ποιές δομές του Δήμου συντονίζουν εθελοντικές δράσεις και τι σχέδια υπάρχουν για προστασία σε ευπαθείς ομάδες

– Πως διασφαλίζεται η τακτική και βάσει προδιαγραφών απολύμανση κοινοχρήστων χώρων
– Με ποιόν ειδικό εξοπλισμό έχει εφοδιαστεί η Υπηρεσία Καθαριότητας για να προστατεύσει τους υπαλλήλους που απολυμαίνουν πλατείες και πεζόδρομους ή κομβικά σημεία
– Υδροφόρες, καδοπλυντήρια, πλυστικά μηχανήματα και σάρωθρα του Δήμου έχουν εφοδιαστούν με απολυμαντικό υγρό, που θα χρησιμοποιείται σε όλες τις πλύσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ε.Ο.Δ.Υ.

Από την πλευρά μας αρνούμαστε να επικυρώνουμε συνεδριάσεις χωρίς ουσία και με αναχρονιστικές μεθόδους, οπότε και δεν θα συμμετάσχουμε. Όταν η Δημοτική Αρχή με σοβαρότητα, σχέδιο και σύγχρονη τεχνολογία (που ήδη διατίθεται στους Δήμους δωρεάν από την ΚΕΔΕ) θελήσει να συνεδριάσουμε για ουσιώδη θέματα που θα διασφαλίζουν την υγεία των συμπολιτών μας, θα είμαστε παρόντες.

Ο επικεφαλής της παράταξηςΔημιουργία Αλληλεγγύη”

Παναγιώτης Μανούρης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Χριστοδούλου Βασίλειος
Καναβός Μιλτιάδης
Τσομπάνογλου Φώτιος
Λάμπρου Χαράλαμπος
Λαζαρίδης Ιωάννης
Κλάρα Αναστασία
Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος
Σκευοφύλαξ Σωτήριος
Αναμουρλόγλου Χρήστος
Τσιακαλάκης Γεώργιος
Αγγελακοπούλου Αναστασία-Ελένη
Στέφας Γεώργιος
Ναϊσίδου Σοφία
Κουλουριώτη Μαρία – Ελισάβετ