ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»

Σε μείζον ζήτημα για την περίθαλψη και την υγεία των κατοίκων της Νέας Ιωνίας και των όμορων Δήμων εξελίσσεται η έλλειψη προσωπικού στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» της Νέας Ιωνίας.

Από την Δευτέρα το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής μας –που βάσει μετρήσεων καλύπτει πληθυσμό 600.000 ανθρώπους σε ετήσια βάση- ανέστειλε όλα τα τακτικά προγραμματισμένα του χειρουργεία, επικαλούμενο σοβαρές ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, που θέτουν σε κίνδυνο το επίπεδο της περίθαλψης των ασθενών του
.

 Αιτία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) είναι «η μη έγκαιρη αναπλήρωση των συνταξιοδοτηθέντων γιατρών και νοσηλευτών και η άρνηση επαρκούς στελέχωσης του ΕΣΥ, καθώς και το συνεχιζόμενο “Brain Drain”, που οδηγεί κατά χιλιάδες νεότερους και μεγαλύτερους επιστήμονες από το χώρο της υγείας στο εξωτερικό».

Ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, της περιοχής που ένα αιώνα σχεδόν (από το 1923) στηρίζει τη λειτουργία του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» και εξαρτά την περίθαλψή του από αυτό, ζητούμε να δοθούν άμεσες λύσεις για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του.  Δηλώνουμε ότι πέρα και πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες βρίσκεται η υγεία των κατοίκων της περιοχής μας και καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας και τον δημόσιο χαρακτήρα των Υπηρεσιών Υγείας.

Από την πλευρά μας θα επιδιώξουμε το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρίας, να σταλεί άμεσα σε κάθε αρμόδιο φορέα. Δηλώνουμε τέλος, απερίφραστα πως το Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας είναι συνυφασμένο με την ιστορία του τόπου μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα την υποβάθμιση των υπηρεσιών του.

Ο Επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»
Παναγιώτης Μανούρης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Χριστοδούλου Βασίλειος
Καναβός Μιλτιάδης
Τσομπάνογλου Φώτιος
Λάμπρου Χαράλαμπος
Λαζαρίδης Ιωάννης
Κλάρα Αναστασία
Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος
Σκευοφύλαξ Σωτήριος
Αναμουρλόγλου Χρήστος
Τσιακαλάκης Γεώργιος
Αγγελακοπούλου Αναστασία-Ελένη
Στέφας Γεώργιος
Ναϊσίδου Σοφία
Κουλουριώτη Μαρία – Ελισάβετ