Χωρίς έργα πνοής, χωρίς πιστώσεις για νέες μελέτες, χωρίς όραμα και στρατηγικό σχεδιασμό είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων που έφερε η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Στη συνεδρίαση, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, η πλειοψηφούσα παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” καταψήφισε (όπως και όλη η αντιπολίτευση) στο σύνολο του το πρόγραμμα του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το έτος 2021,  θεωρώντας το οπισθοδρομικό, αντιαναπτυξιακό και καταστροφικό για την πόλη.

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης Παναγιώτης Μανούρης είπε χαρακτηριστικά: “Σήμερα για 2η συνεχή χρονιά φέρνετε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα από το οποίο, αν εξαιρέσει κανείς τα έργα της Περιφέρειας (που ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική αρχή), περιέχει μόνο αναγκαία έργα συντηρήσεων, τα επονομαζόμενα έργα ρουτίνας. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα έργο από αυτά που χρειάζεται άμεσα η πόλη μας και είναι σαφές πλέον πως δεν έχετε κανένα Επιχειρησιακό Σχέδιο. Απορώ ειλικρινά πώς είναι δυνατόν να μην λαμβάνετε κανένα σήμα  από την τοπική μας κοινωνία”.

Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε διεξοδικά στην έλλειψη σχεδίου για μία σειρά από έργα άμεσης ανάγκης όπως η ψηφιακή σύγκλιση του Δήμου, οι Υποδομές Καθαριότητας (που λόγω και της πανδημίας έπρεπε να θεωρούνται προτεραιότητα), οι αναπλάσεις πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, οι Παιδικές χαρές, οι ανακατασκευές πεζοδρομίων, οι νέες μελέτες έργων που απουσιάζουν παντελώς και οι κανονιστικές πράξεις, που θα έβαζαν τέλος στις πελατειακές σχέσεις και τα ρουσφέτια της Δημάρχου.

“Ο προϋπολογισμός τεχνικών έργων  είναι για φέτος €40.236.227 και πέραν των πιστώσεων της Περιφέρειας έχει εγγεγραμμένη πίστωση €4.845.824. Παραμύθια δηλαδή. Για το Δημοτικό Στάδιο με σκέπαστρο τύπου ΜΠΑΛΟΝΙΟΥ ύψους 1.000.000 (Γήπεδο Μπάσκετ – Βόλεϋ) εγγράψατε πίστωση μηδέν. Κοροϊδεύετε τις ομάδες και στήνετε συναντήσεις εντυπωσιασμού, με παρούσα την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα για να κερδίσετε από το κύρος της αυτό που δεν διαθέτετε.
Το ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.  Το ζήτημα που μπαίνει πιεστικά πλέον είναι η οπισθοδρόμηση της πόλης μας και το πώς θα καλύψετε την τεράστια απόσταση ανάπτυξης από σοβαρούς Δήμους που διαρκώς εκσυγχρονίζονται. Μελετήστε με μία ομάδα ειδικών την πόλη και τα προβλήματά της. Καλέστε τους επικεφαλής να συνδράμουν με τις γνώσεις και τις ανησυχίες τους. Το λέμε για μία ακόμη φορά γιατί μέχρι να καταλάβετε πως πρέπει  συνεργαζόμενοι να πάτε την πόλη μπροστά, θα χαθεί εντελώς το τρένο”. Ανέφερε ο Παναγιώτης Μανούρης-

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” στηλίτευσε επίσης τις ρουσφετολογικές πρακτικές της Δημάρχου, καταγγέλλοντας πως όλα τα αιτήματα των Δημοτών συγκεντρώνονται στο γραφείο της, σαν να μη λειτουργούν Υπηρεσίες στο Δήμο και διεκπεραιώνονται με την υπόμνηση πως «η Δήμαρχος σας έκανε τη χάρη». Λες και ζούμε στην εποχή του Μαυρογυαλούρου, όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Η ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ συνεχίζει στον αυτόματο πιλότο και η απόσταση της από μία σύγχρονη πόλη ανοίγει ολοένα και περισσότερο.  Εμείς καταψηφίζουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα, που είναι απλά μια συρραφή παλαιότερων Τεχνικών Προγραμμάτων της δεκαετίας του 1990 και οδηγεί την πόλη στην οπισθοδρόμηση και την παρακμή” είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Παναγιώτης Μανούρης.