Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι ένα διαχρονικό σύμβολο αγώνα για Ελευθερία, δημοκρατική αντίληψη και ενότητα. Αυτή η υπενθύμιση καθίσταται πιο πολύτιμη από ποτέ στην σημερινή δύσκολη συγκυρία για την ανθρωπότητα και τον τόπο μας, που αντιμετωπίζουν μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.
Καθήκον όλων μας είναι η ομοψυχία και υποχρέωσή μας η προστασία της δημόσιας υγείας, ως συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό.

Ο αγώνας του Πολυτεχνείου, 47 χρόνια μετά, επικαιροποιείται μέσα από την προστασία της ανθρώπινης ζωής και ειδικά για φέτος επιβάλλει να τιμήσουμε την επέτειο, όχι όπως θα θέλαμε αλλά όπως επιτάσσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτή ακριβώς η στάση αποτελεί τη σύγχρονη εμβάθυνση και την αποτελεσματική θωράκιση της Δημοκρατίας μας στην παρούσα φάση.

Σήμερα, αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου, με τους συμβολισμούς να παραμένουν επίκαιροι και με τη θεώρηση πως το δικαίωμα όλων στη μόρφωση, την εργασία και την αξιοπρέπεια εμπεριέχει πρώτιστα τον αμέριστο σεβασμό στην ανθρώπινη υγεία.