Σχόλια στο κείμενο με τίτλο : ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Χαρά σε όποιον διαθέτει επιλεκτική μνήμη στην πολιτική. Κοιμάται πάντα ανάλαφρα και αμέριμνα.
Η εφαρμογή της απλής αναλογικής αποκάλυψε όντως, “την ανωριμότητα και ανικανότητα των στελεχών που κλήθηκαν να την υπηρετήσουν”. Κι αυτό γιατί στόχος της ήταν οι ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες για το καλό κάθε Δήμου, δυνατότητα που απεμπολήσατε ως Δημοτική Αρχή με το “καλημέρα σας”, θεωρώντας πως η αντιπολίτευση είναι ένας “εχθρός” που πρέπει να πολεμήσετε και να “κοντύνετε”, μια και η αριθμητική του υπεροχή  σας τρομάζει.

“Πολιτικός αμοραλισμός”, “τυχοδιωκτισμοί” και “πολιτικές απατεωνιές”, είναι εκφράσεις που σας αρέσουν τελευταία. Αλλά οι αρχαίοι έλεγαν πως οι λέξεις μας είναι οι σκέψεις μας.

“Δικαίωμα συκοφαντίας” θεμελίωσε εσχάτως η Δήμαρχος σας, που εκτοξεύει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς  κατά Δημοτικών Συμβούλων και δεν διστάζει να μηδενίζει την πορεία ανθρώπων που για δεκαετίες εκλέγονται στα κοινά της πόλης.

“Ατέρμονες συζητήσεις” πράγματι γίνονται στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά η αιτία είναι μάλλον το γεγονός ότι  δεν έχετε απάντηση ποτέ στις ερωτήσεις που σας τίθενται.

Στο κείμενό σας αφορίζετε συλλήβδην την αντιπολίτευση. Ποια Δημοκρατία υπηρετεί τέτοιες πρακτικές; “Θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης – λέτε – πως είναι ο έλεγχος, η κριτική και οι προτάσεις”. Δεν είστε εκεί; Αυτό ακριβώς κάνει η αντιπολίτευση στο Δήμο μας. Καταθέτει ερωτήσεις, κάνει προτάσεις και ελέγχει τη Δημοτική Αρχή.  Σας ενοχλεί όμως γιατί δεν είναι πειθήνιο όργανο και δεν συστρατεύεται με τις  επιλογές σας.

“Ο πρόεδρος του ΔΣ συχνά επικαλείται τη δημοκρατική του ευαισθησία”. Πράγματι. Και τι; Δεν σας κάνει το χατίρι που λειτουργεί δημοκρατικά; Θα έπρεπε κατά την κρίση σας να υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της Δημοτικής Αρχής και να απαξιώνει την αντιπολίτευση; Τον μέμφεστε για τον τρόπο που λειτουργεί ;

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο λέτε (οι της αντιπολίτευσης) “αποθρασύνθηκαν κατάφωρα και παράνομα απέρριψαν”. Θεωρείτε παράνομη στάση το δημοκρατικό δικαίωμα της αντιπολίτευσης να ψηφίζει και να καταψηφίζει τα σχέδια σας;  Ποιος νόμος “θολωμένων μυαλών” ορίζει ότι ένα αποτέλεσμα πλειοψηφικής ψηφοφορίας  είναι παράνομο και συνιστά αποθράσυνση των εκλεκτόρων του;

Το κορυφαίο τσιτάτο όμως είναι ότι “Η Δήμαρχος δεν θα ανεχθεί και δεν θα υλοποιήσει παράνομες αποφάσεις”. Έλεος!

Η Δήμαρχος διοικεί ως καρικατούρα αυτοκράτειρας και υλοποιεί αποφάσεις χωρίς καν να σέβεται την αντίθετη  βούληση του ΔΣ (π.χ. Δημοτικό Μέγαρο, χρωματισμοί , φυλλάδια κ.α.) Καταγγέλλουμε διαρκώς  την υλοποίηση ενεργειών που ρητά της αρνήθηκε το ΔΣ και εκείνη συνεχίζει ακάθεκτη. Και εσείς λέτε δημοσίως πως δεν θα “υλοποιήσει παράνομες αποφάσεις” θεωρώντας ως τέτοιες, αποφάσεις που κατά πλειοψηφία έλαβε και επικύρωσε το ΔΣ.
Διαστρεβλώνετε συστηματικά την πραγματικότητα κι αυτό φτιάχνει νέους επικίνδυνους δρόμους για τα δημοτικά πράγματα της πόλης μας.

Αλλά, κύρια Δήμαρχε,  “οι δε των πραγμάτων ού μένουσι καιροί την ημετέραν βραδύτητα και ειρωνείαν” όπως σοφά είπε ο Δημοσθένης .  

Γραφείο Τύπου παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης