Ερωτήσεις σχετικά με έργα, μελέτες και διαδικασίες που κωλυσιεργούν στο Δήμο Νέας Ιωνίας κατέθεσε η παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Μαρτίου. Ειδικότερα ο επικεφαλής της παράταξης Παναγιώτης Μανούρης αναφέρθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο, που βρίσκεται επί των οδών Λυκούργου και Θυατείρων, επισημαίνοντας ότι το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένως, αλλά δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει με την στατική μελέτη ή οποιοδήποτε άλλη μελέτη εκκρεμεί, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική άδεια. “Η κα Δήμαρχος, μας είπε ότι εκκρεμεί η άδεια αλλά δεν είναι δυνατόν μία στατική μελέτη να διαρκεί πάνω από έναν ή δύο μήνες, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανούρης. Η κα Δήμαρχος υπεκφεύγει και με τον προσφιλή της τρόπο πετάει την μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας αοριστολογίες”.

Σε ερώτημα που τέθηκε άλλωστε, σχετικά με το Ίδρυμα Βυζίου και την απονομή των υποτροφιών που καθυστερούν, ο κ. Μανούρης είπε: “Στις 22/12/20 πάρθηκε η απόφαση να δοθούν οι υποτροφίες. Έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες. Έχουν ανοίξει λογαριασμοί στα ονόματα των δικαιούχων και υπάρχουν όλα τα δικαιολογητικά. Τί ακριβώς περιμένετε και δεν δίνετε τα χρήματα; Μήπως θέλετε να περάσει η καραντίνα για να τα δώσετε χέρι-χέρι κα Δήμαρχε, σε μία λογική φιέστας “τύπου Μαυρογιαλούρου” πάλι;

Κάθε χρόνο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, έβγαινε η προκήρυξη, ώστε οι Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους αριστούχους και να κάνουν τις αιτήσεις τους. Μέχρι 31/12 είχαν επιλεγεί όσοι θα έπρεπε να πάρουν τις υποτροφίες. Αυτή η διαδικασία διεκδίκησης των υποτροφιών δεν έχει γίνει φέτος. Για ποιο λόγο; Έχει αναφερθεί ότι ζητάτε η προκήρυξη να δημοσιευθεί σε μεγάλη εφημερίδα του κεντρικού Τύπου. Είναι δυνατόν όλα αυτά για εσάς να σημαίνουν μόνο προβολή και δημοσιότητα; Τα παιδιά και οι γονείς περιμένουν τις υποτροφίες κα Δήμαρχε. “Σεβαστείτε τους”.

Γραφείο Τύπου της Παράταξης

Tags: