Σε ερώτηση συναδέλφων για το αν θα λειτουργήσει εφέτος η κατασκήνωση του Δήμου, η κα Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να μην λειτουργήσει. Μας είπε μάλιστα, ως απάντηση σε επίμονη ερώτηση συναδέλφου ότι “και βέβαια προλαβαίνει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι όλα έτοιμα”. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες, ούτε έχει προβλεφθεί η αναγκαία στελέχωση.

Θεωρούμε ότι για μια ακόμα φορά η κα Δήμαρχος, ενόψει αδυναμίας της ίδιας και των συνεργατών της να ανταποκριθούν σε αυτονόητες ανάγκες των δημοτών, επέλεξε την τακτική της παραπλάνησης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επικεντρώνοντας την προσοχή της σε έργα βιτρίνας σε εμφανή σημεία της πόλης και στην προσωπική της προβολή, προσπαθεί με λαϊκισμό και δημαγωγία να αποπροσανατολίσει τους δημότες.

Όμως η αλήθεια είναι προφανής.
Επί του προκειμένου, μετά από την άρση πολλών περιοριστικών μέτρων, ζητούμε από την κα Δήμαρχο συγκεκριμένη απάντηση, για το αν θα λειτουργήσει η κατασκήνωση, με όλα τα μέτρα προφυλάξεις που ισχύουν σε σχολεία και λοιπούς δημόσιους χώρους. Σε αντίθετη περίπτωση απαιτούμε να μας εξηγηθούν οι λόγοι της μη λειτουργίας της κατασκήνωσης για δεύτερη συνεχή χρονιά, με ξεκάθαρο τρόπο, ώστε να μπορούμε να δίνουμε πειστικές απαντήσεις στους συνδημότες μας που δίκαια διερωτώνται και δυσανασχετούν.

Οι προτεραιότητες όμως της Δημάρχου είναι προφανείς.
Επικοινωνία για την επικοινωνία με έργα βιτρίνας , ενώ οι ουσιαστικές δράσεις στην κυριολεξία «πάνε περίπατο».
Έχουμε κάθε τόσο βόλτες στα αντιπλημμυρικά και το υπό κατασκευή υπόγειο γκαράζ, που έχει πάλι κολλήσει και οι τίτλοι δίνουν και παίρνουν: “Μεγάλα έργα υποδομής σε συνεργασία με την Περιφέρεια” κ.λπ.
Όμως αυτά τα δύο έργα ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και μάλιστα το υπόγειο γκαράζ με καθυστέρηση αρκετών χρόνων, αλλά έστω ξεκίνησε.
Πόσες φορές θα τα παρουσιάσει η κα Δήμαρχος ψευδεπίγραφα ως δικό της επίτευγμα ;

Τα ερωτήματα είναι συγκριμένα και αμείλικτα :
-Η κατασκήνωση γιατί δεν θα λειτουργήσει εφέτος;
-Γιατί μας είπατε ψέματα τρεις ημέρες πριν, όταν ρωτηθήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης;
Προφανώς, κα Δήμαρχε, η πονηριά και η υποκρισία περισσεύουν επί των ημερών σας.

Γραφείο Τύπου της Παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”
Παναγιώτης Μανούρης

Tags: