Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συμπολιτών μας, και προς αποφυγή κάθε μορφής λαϊκίστικης προσέγγισης του πόνου και της αγωνίας των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας, προτρέπουμε τους φίλους μας και όχι μόνο αν μπορούν να συνεισφέρουν οργανωμένα κάθε βοήθεια σε φορείς που στοχευμένα θα διαθέσουν την απαραίτητη βοήθεια στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, αλλά και στις – επιχειρησιακές δυνάμεις – Αστυνομία, Πυροσβεστική – Εθελοντές – και άλλους εμπλεκόμενους φορείς .
Επίσης οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η οποιαδήποτε ατομική ή συλλογική προσπάθεια επιτήρησης πιθανών στόχων για εμπρησμό είναι μεν θεμιτή αλλά απαιτείται τεράστια προσοχή γιατί όταν δεν υπάρχει διαπίστευση από Δημόσια αρχή σε οποιαδήποτε τέτοια επιφυλακή – περιπολία υπάρχει κίνδυνος ο πολίτης ο οποίος προσπαθεί να βοηθήσει να κατηγορηθεί και ως ύποπτος.

Αυτή η ανακοίνωση έχει ως σκοπό μόνο την πληροφόρηση των συνδημοτών μας για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτές τις τραγικές στιγμές που ζει η χώρα μας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε πληροφορίες για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και οργανώσεις που από την πρώτη στιγμή είναι στοχευμένα δίπλα στους συνανθρώπους μας έτσι ώστε είτε με την χρηματική μας συνδρομή είτε με την συλλογή των απαιτούμενων αγαθών κατά περίπτωση θα μπορέσουμε όλοι να συνεισφέρουμε στις περιοχές όπου έχουν πληγεί. Από την ενημέρωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πληροφορίες για την περισυλλογή και βοήθεια του ζωικού βασιλείου που πλήττεται τόσο άδικα.

Οικονομική ενίσχυση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για την ενίσχυση των πυρόπληκτων σε Βαρυμπόμπη, Πάτρα, Ρόδο, Βόρεια Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη.

Οι καταθέσεις μπορούν να γίνονται στον παρακάτω λογαριασμό και θα πρέπει να συνοδεύονται από την ένδειξη «Πυρκαγιές»

Τράπεζα: EUROBANK

Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.30.0201205013

IBAN: GR2602602400000300201205013

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2103609825.

Η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για τις πυρόπληκτες οικογένειες πραγματοποιείται στην κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. Άστρους 111-113, στον Κολωνό και στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, στο Κολωνάκι.
Τηλ: 210-5147300

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30.

Επίσης η τηλεφωνική γραμμή 10306 για ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πυρόπληκτων, είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο, ενώ η τηλεφωνική γραμμή 1135 για καθοδήγηση πολιτών σε ξενοδοχεία οι οποίοι χρειάζονται καταφύγιο.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε πυρόπληκτα ζώα
Πυρόπληκτα ζώα δέχονται:

Το Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα, Ερμού 8, Γέρακας, 2117005677
Το νοσοκομείο ζώων Άγιος Μόδεστος, Λεωφόρος Θησέως 35, Εκάλη, 2108134772.
Το κτηνιατρείο του Αλέξανδρου Προκοπίου, Θρακομακεδόνων 210, Αχαρνές,2102431536
Μεγάλη ανάγκη υπάρχει για μετακίνηση ζώων από τις πυρόπληκτες περιοχές και για τη φιλοξενία τους.

Στον λογαριασμό dogsvoice δημοσιεύονται φωτογραφίες με ζώα που βρέθηκαν και διασώθηκαν από τις πυρκαγιές, καθώς και περιστατικά στα οποία υπάρχει ανάγκη για συνδρομή σε instant χρόνο.

Τα ζώα που κινδυνεύουν συνίσταται να τα μετακινηθούν και αν δεν είναι εφικτό, να μην μείνουν δεμένα, για να μπορέσουν να σωθούν.

Ανήσυχοι πολίτες, που επιθυμούν να βοηθήσουν τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο από τις φωτιές, σε επικοινωνία τους με την ΑΝΙΜΑ, τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας ζωής, ζήτησαν καθοδήγηση για τις σωστές κινήσεις.

Η ΑΝΙΜΑ, που ήδη έχει αναλάβει τη φροντίδα πυρόπληκτων άγριων ζώων, προχώρησε σε μια ανάρτηση όπου εξηγεί αναλυτικά τα σωστά βήματα.

Σχετικοί σύνδεσμοι

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1221184/o-ellinikos-erythros-stayros-dieyrynei-to-kalesma-gia-voitheia-pros-toys-pyropliktoys

Ο επικεφαλής της Παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”
Παναγιώτης Μανούρης

Tags: