Ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” βρέθηκε στην εκδήλωση της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας.
Ακολουθεί μέρος της προσφώνησης του Παναγιώτη Μανούρη προς κ. Χάρη Σαπουντζάκη, κατά την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας.
«Ο Χάρης Σαπουντζάκης είναι εμβληματική προσωπικότητα με την απόλυτη έννοια του όρου.
Φωτισμένος δάσκαλος, ενεργός πολίτης, δημιουργικός συγγραφέας, ακάματος εργάτης του πολιτισμού και θεματοφύλακας της Μικρασιατικής παράδοσης και της ιστορίας της πόλης μας. Η πλούσια και παραγωγική δράση του στην Ένωση Σπάρτης και στο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., όπως αναφέρθηκε και από τους προλαλήσαντες, είναι γνωστή και αναγνωρισμένη από όλους μας.
Εμένα όμως θα μου επιτρέψετε να εστιάσω περισσότερο στο εκπαιδευτικό του έργο, αφού υπήρξα μαθητής του και έχω άμεση γνώση επ’ αυτού. Τον αποκάλεσα συνειδητά φωτισμένο, γιατί επιτελούσε το λειτούργημά μου με ζήλο και πάθος. Δεν ήταν μόνο ένας άψογος εκπαιδευτικός με εύρος γνώσεων τις οποίες μετέδιδε με μοναδικό τρόπο, αλλά και ένας παιδαγωγός που ενέπνεε τους μαθητές του με την πατρική του καθοδήγηση και το ηθικό του ανάστημα.
Πολλούς τίτλος μπορούμε να απονείμουμε στον Χάρη Σαπουντζάκη.
Εγώ θα τον αποκαλώ πάντοτε με τον μέγιστο, κατά την άποψή μου τίτλο, αυτόν του ΔΑΣΚΑΛΟΥ.
Δάσκαλε, ευχαριστώ τη ζωή που μου δώρισε την παρουσία σου και την ευτυχία να βρίσκομαι σήμερα εδώ και να μοιράζομαι τη χαρά σου για τη τιμή που σου γίνεται.
Σου εύχομαι υγεία και μακροημέρευση προκειμένου να συνεχίσεις το έργο σου, επ’ αγαθώ της Νέας Ιωνίας και των Αλησμόνητων Πατρίδων της Μικράς Ασίας.
Άξιος!»