Η κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας, με αποκορύφωμα τη μη εξαγωγή προς συζήτηση του θέματος της ALTEC έφερε την παραίτηση του αντιπροέδρου Χάρη Λάμπρου.

Η επιστολή προς τον πρόεδρο του ΔΣ είναι η ακόλουθη:

Με την παρούσα επιστολή μου, θέλω να σας γνωστοποιήσω την απόφασή μου, να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας.

 Η μη τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ορθή λειτουργία των θεσμών έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι δημοκρατικές αξίες, είναι ένας από τους λόγους που έλαβα την απόφασή μου να αποχωρήσω. 

 Δυστυχώς διαπιστώνω ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν τηρεί τους κανονισμούς, με αποτέλεσμα τα Συμβούλια να τελειώνουν τις πρώτες πρωινές ώρες και να λαμβάνονται αποφάσεις με περιορισμένο αριθμό Δημοτικών Συμβούλων.

 Η άρνηση του Προέδρου του Δ.Σ., να φέρει προς συζήτηση το θέμα της ALTEC στο Δ.Σ., είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση όλων των Δημοτικών Παρατάξεων από την 5η Συνεδρίαση της 14ης Φεβρουαρίου 2022. Στη Συνεδρίαση, με ευθύνη του Προέδρου του ΔΣ έγινε μία συζήτηση δύο ωρών για τις διαδικασίες, όποιος Δημοτικός Σύμβουλος ήθελε, έπαιρνε το λόγο, μιλούσε όση ώρα ήθελε, με αποτέλεσμα να μην συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ., όπως  άλλωστε ήταν και η άποψη  του Προέδρου.

Με την παραίτησή μου, όπως καταλήξαμε μετά από συζήτηση και με τον επικεφαλής της Παράταξης μας , ελπίζουμε  να σταματήσει ο εκφυλισμός θεσμών και διαδικασιών του Δ.Σ. και να είναι η αρχή μιας ουσιαστικής επικοινωνίας και εποικοδομητικής συνεργασίας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης

“Δημιουργία Αλληλεγγύη – Παναγιώτης Μανούρης “

Χαράλαμπος Λάμπρου

Πηγή Έκφραση.net

Tags: