Θέμα προς συζήτηση στο Δ.Συμβουλιο για τις παράνομες κοπές δέντρων στον Περισσό
Προς τον
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Κων/νο Κουλούρη
Κοιν.: α)Δήμαρχο κα Δέσποινα Θωμαϊδου
β)κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
Παρακαλούμε να τεθεί ως θέμα προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θέμα : Ενημέρωση για τις παράνομες κοπές δένδρων στον Περισσό (οδός Θράκης 21) και την πορεία της σχετικής Αναφοράς-Καταγγελίας Δημοτικού μας Συμβούλου.
Στις 5 Απριλίου 2022 ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης μας , Φώτης Τσομπάνογλου , κατόπιν ενημέρωσής του από κατοίκους της συνοικίας του Περισσού και από εργαζομένους του Δήμου , σε συνεννόηση με τον επικεφαλής της Παράταξης μας Παναγιώτη Μανούρη προέβη στην με αριθμό πρωτ. 7974/05-04-2022 Αναφορά-Καταγγελία προς τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου μας για τις παράνομες κοπές δέντρων στην οδό Θράκης 21 , που έγιναν την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022.
Σχετική απάντηση στην εν λόγω αναφορά για τις παράνομες κοπές δεν έλαβε νωρίτερα παρά στις 10 Μαΐου 2022 και αφού προηγήθηκαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις του προς τον ανωτέρω Προϊστάμενο Διεύθυνσης για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της Καταγγελίας . Τότε, ο δημοτικός μας σύμβουλος ενημερώθηκε αρχικά προφορικά ότι ο ανωτέρω Προϊστάμενος έχει συντάξει έγγραφη απάντηση που την απηύθυνε στην Δημοτική Αρχή με αριθμό πρωτοκόλλου 9313/18-4-2022 . Το έγγραφο αυτό του κοινοποιήθηκε μέσω mail την ίδια μέρα (10-05-2022).
Επειδή δεν κατανοούμε τους λόγους που ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης δεν απαντά και δεν ενημερώνει τον Δημοτικό Σύμβουλο που απευθύνεται σε αυτόν εγγράφως για σοβαρότατο περιστατικό, που πράγματι συνέβη καθ’ ομολογίαν του ως άνω Προϊσταμένου.
Επειδή στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Απριλίου 2022 παρότι η Δήμαρχος είχε λάβει γνώση για την Αναφορά και την απάντηση του ανωτέρω Προϊσταμένου και μολονότι αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι (και από άλλες δημοτικές παρατάξεις) ζητούσαν επίμονα να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο περιστατικό και για τις ενέργειες των Υπηρεσιών του Δήμου αλλά απάντηση δεν δόθηκε, ούτε από την αρμόδια Αντιδήμαρχο που ήταν παρούσα.
Και επειδή θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την λειτουργία του Δήμου στο πλαίσιο της νομιμότητας και της διαφάνειας, ζητούμε την ενημέρωσή μας για το σοβαρότατο θέμα που ανέδειξε ο Δημοτικός μας Σύμβουλος.
Ζητούμε επίσης να παρευρίσκεται κατά την συνεδρίαση και ο υπηρεσιακός υπάλληλος- Προϊστάμενος Διεύθυνσης που εμπλέκεται άμεσα υπηρεσιακά, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις και ο οποίος πέραν των προφορικών ισχυρισμών, θα πρέπει να μας επιδείξει ή και κοινοποιήσει τα υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν το συγκεκριμένο περιστατικό και έχουν εκδοθεί νομίμως, όπως γίνεται σε όμοιες περιπτώσεις .
«Δημιουργία Αλληλεγγύη – Παναγιώτης Μανούρης»
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Τσιακαλάκης Γεώργιος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ.

Tags: