Την Τετάρτη 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση WASTELESS FOOD 2022 που εστίασε στο θέμα της πρόληψης και μείωσης της παραγωγής αποβλήτων τροφών και τροφίμων, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της εστίασης.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την εταιρεία D-Waste σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, παρέστη ο επικεφαλής της Δημοτικής μας Παράταξης, προσκεκλημένος ως (αυτοδιοικητικός ) επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και σχετικός με το αντικείμενο Γ. Γραμματέας στον χώρο της Ανακύκλωσης .

Οικοδεσπότης ο ιδρυτής της εταιρίας και προσωπικός του φίλος Αντώνης Μαυρόπουλος, πρώην Πρόεδρος της ISWA (International Solid Waste Association ).

Παρουσιάστηκε η έρευνα της D-Waste σχετικά με την παραγωγή και διαχείριση τροφικών αποβλήτων σε εστιατόρια της Αττικής και συζητήθηκαν οι δυνατότητες που ανοίγει η 4η βιομηχανική επανάσταση για καινοτόμες λύσεις.

Η εκδήλωση περιλάμβανε δύο ενδιαφέρουσες συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές τόσο από το χώρο της εστίασης όσο και από το χώρο της κυκλικής οικονομίας.

Κεντρικό θέμα ήταν η ανάγκη στενής συνεργασίας Δήμων – επιχειρήσεων και κεντρικής Κυβέρνησης για να διευκολυνθούν οι χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης να εφαρμόσουν πρακτικές κυκλικής οικονομίας με οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις αναγκαίες αλλαγές των καθημερινών πρακτικών διαχείρισης των εστιατορίων αλλά και στην ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στην κυκλική οικονομία.

Δείτε περισσότερα εδώ -> https://www.mitropolitiko.edu.gr/news/wasteless-food-2022-event/

Wasteless Food

Wasteless Food

Tags: