Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στο αρχαίο θέατρο Ηρώδου του Αττικού πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος με τίτλο: «Με του χορού τα βήματα στον τόπο μου γυρίζω», η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Παρακολουθήσαμε μία εξαιρετική εκδήλωση σε ένα κατάμεστο θέατρο που πλημμύρησε με τραγούδια και χορούς από τη Μικρά Ασία, από μουσικά και χορευτικά σχήματα, μεταξύ των οποίων το Χορευτικό εργαστήρι Νέας Ιωνίας με δασκάλους τον Δημήτρη Μήτση και την Μάνθα Ζήβα, το Λύκειο Ελληνίδων Π.τ.Χ Νέας Ιωνίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας «Μνήμες Παράδοσης» και οι χορωδίες παραδοσιακού τραγουδιού: του ΟΠΑΝ Νέας Ιωνίας με μαέστρο τον Βαγγέλη Σαραντίδη και του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας υπό τη διεύθυνση της κ. Τσεκούρα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, ιδιαιτέρως δε τον εμπνευστή της Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Γαβριήλ, που μας χάρισαν μια υπέροχη και αξέχαστη βραδιά.

Tags: