Σε ζήτημα βούλησης από πλευράς Δημοτικής Αρχής αναδεικνύεται η μεταστέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Νέας Ιωνίας στο ιδιόκτητο κτήριο του Περισσού.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Παναγιώτης Μανούρης και η Δημοτική παράταξη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», ζήτησαν ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το ιδιόκτητο κτήριο της Ελληνικής Αστυνομίας στον Περισσό, που θα στεγάσει το ενιαίο Α.Τ. Νέας Ιωνίας και το Τ.Α. Νέας Ιωνίας.

Από την ενημέρωση αυτή, προέκυψε ότι:

  • Μετά τη συγχώνευση (βάσει των διατάξεων του Π.Δ. 7/2017), το Α.Τ. Νέας Ιωνίας και το Τ.Α. Νέας Ιωνίας, στεγάζονται προσωρινά στο μισθωμένο κτήριο της οδού Βάρναλη και Λ. Ηρακλείου, στη Νέα Ιωνία. Ένα κτήριο, χαρακτηρισμένο ως ακατάλληλο για να στεγάσει αστυνομικές υπηρεσίες, αφού οι ιδιοκτήτες του δεν έχουν τη διάθεση να δαπανήσουν κανένα ποσό για να ακολουθήσουν τις προδιαγραφές που ορίζει το αρμόδιο Υπουργείο.
  • Η μεταστέγασή του στο ιδιόκτητο κτήριο της ΕΛ.ΑΣ., επί των οδών Μαδύτου και Λάμπρου Κατσώνη στον Περισσό, θα γίνει αφού ολοκληρωθούν αναγκαίες εργασίες για την εύρυθμη λειτουργία του, ύψους 104.263,50 ευρώ. Οι εργασίες αυτές αφορούν αναδιαμόρφωση – επισκευή – συντήρηση του χώρου.
  • Η συγκεκριμένη οικονομοτεχνική μελέτη συμπεριελήφθη στο σύνολο των μελετών που αφορούν κτήρια στέγασης υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, ύψους 600.000 ευρώ, προκειμένου να δημοπρατηθεί ως ενιαίο έργο. Ο σχετικός κωδικός του υπουργείου είναι ΚΑΕ 0851 και αφορά σε επισκευή – συντήρηση κτηρίων.

Άρα το έργο έχει δρομολογηθεί, το κόστος έχει καταχωρηθεί σε συγκεκριμένο κωδικό και το μόνο που μένει να κάνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας, είναι να πιέσει τη διαδικασία για επίσπευση των εργασιών.

Ευελπιστούμε ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή θα προβούν στις ανάλογες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και θα ενημερώσουν  τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και τους δημότες της πόλης μας.