Κατά την διάρκεια της 18ης  Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Ν. Ιωνίας Αττικής στις 5/9/2016, ο επικεφαλής της Δημοτικής μας παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κύριος Παναγιώτης Μανούρης,  κατά τη συζήτηση του  5ου θέματος για την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.), κατήγγειλε την Δημοτική Αρχή του κυρίου Γκότση ότι για τρία χρόνια τώρα κάνει, όπως παραδέχτηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ένα ιδιότυπο «αντάρτικο πόλης» μην υπογράφοντας την σύμβαση.

Ο κ. Παναγιώτης Μανούρης επεσήμανε πως:

Η καθυστέρηση  προσγείωσης της δημοτικής αρχής στην πραγματικότητα κοστίζει στην πόλη. Αυτή η τακτική είχε ως αποτέλεσμα να στερηθεί η πόλη μας από ανταποδοτικά οφέλη όπως: την δωρεάν παραχώρηση από την ΕΕΑΑ, νέων απορριμματοφόρων σαν και αυτά που τώρα ισχυρίζονται ότι θα τους δώσουν με την υπογραφή της νέας εξάχρονης σύμβασης. Προφανώς το αντάρτικο που κάνατε μοιάζει με την πρόσφατη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για το 3ο μνημόνιο. Δηλαδή αποτέλεσμα μηδέν.

Στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Μανούρης επεσήμανε:

Μετά από 6 χρόνια διοίκησης σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτε παρ΄ όλες τις πομφόλυγες που εκτοξεύατε ως αντιπολίτευση καταδικάζοντας την ΕΕΑΑ και μετά τα χειροκροτήματα για τις εξαγγελίες της Περιφερειάρχη κυρίας Δούρου περί Τοπικών Περιφερειακών Σχεδίων για τα απορρίμματα. Ευχολόγια που άγγιζαν τα όρια της φαιδρότητας «περί ανακύκλωσης στην πηγή» και άλλα τέτοια όμορφα, που προφανώς σήμερα εγκαταλείπονται με δικαιολογία την οικονομική κατάσταση της χώρας. Απλά η κυρία Περιφερειάρχης δραπετεύει από τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και τα προβλήματα, μην μπορώντας ούτε καν να χωροθετήσει νέους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

 Άλλωστε, πως είναι δυνατόν αφού γαλουχήσατε με το «επαναστατικό πνεύμα» τους κατοίκους του Γραμματικού και της Κερατέας, τώρα να τους πείσετε ότι επειδή είστε κυβέρνηση θα πρέπει να το δουν αλλιώς.

Χαμένα χρόνια, χαμένες ευκαιρίες λόγω της ιδεοληψίας που κυριαρχεί και από την οποία κυριαρχείστε.

Τι έγινε με το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης που είχε ξεκινήσει στην πόλη επί ημερών που ήμουν ακόμη Αντιδήμαρχος καθαριότητας (2006-2009); Γιατί δεν προχώρησε; Από το 2007, κιόλας δηλαδή ένα χρόνο μετά την υπογραφή της τότε σύμβασης με την Ε.Ε.Α.Α., η Νέα Ιωνία έβγαινε πρώτη σε όλη την Ελλάδα στην ανακύκλωση με 52 κιλά ανά κάτοικο ετησίως. Σήμερα δεν μπορείτε να μας δώσετε παρόμοια στοιχεία γιατί είστε πολύ πιο χαμηλά.

Τι γίνεται με το ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτών και των παιδιών μας και ιδιαίτερα για τα θέματα της ανακύκλωσης; Το φυλλάδιο της ΕΕΑΑ δεν λύνει το πρόβλημα της απουσίας ενημέρωσης των δημοτών από την δική σας Δημοτική Αρχή”.