Στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής στις 5/9/2016  για τη διοργάνωση των ” Ιωνικών Ημερών”, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Δημιουργία -Αλληλεγγύη” κ. Παναγιώτης Μανούρης επισήμανε ότι η χρονική διασπορά των εκδηλώσεων, η απουσία χορηγών αλλά και η έλλειψη ενός συνεκτικού σχεδίου που θα μπορούσε να εκπονήσει ένας εξειδικευμένος στο πολιτιστικό “management” σύμβουλος, κάνουν τις Ιωνικές μέρες ένα άνευρο εγχείρημα, χωρίς σχέδιο, χωρίς συνοχή, που έχει χάσει εντελώς τη βαρύτητα και τη σημασία που είχε στο παρελθόν.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Παναγιώτης Μανούρης:

Προσπαθείτε φέτος να κάνετε κάτι καλύτερο αλλά πάλι απέχετε πολύ από το να διοργανώσετε μια εκδήλωση αντάξια της πόλης και της Ιστορίας της.

Στις 4 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, η Εκκλησία και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Γαβριήλ, διοργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση για την Μ. Ασία. Αναζητείστε εκεί τεχνογνωσία και τον τρόπο να στήνετε τέτοιου βεληνεκούς εκδηλώσεις, έστω και κατ΄ αναλογία, κάνοντας ουσιαστικά γεγονός για την πόλη μας τις «Ιωνικές μέρες».

Ανακαλύπτετε μέρα με την μέρα και χρόνο με τον χρόνο ότι άλλο η στείρα αντιπολίτευση που κάνατε και άλλο η διοίκηση που καλείστε να κάνετε.

Εμείς έχουμε προτάσεις που βρίσκονται μέσα στο πρόγραμμά μας και τις γνωρίζετε. Δεν μπορείτε ούτε να τις αντιγράψετε. Και ξέρετε γιατί; Γιατί μιλούν για παραγωγή, εταιρική κοινωνική ευθύνη, αναφέρονται στον ενεργό ρόλο του ιδιωτικού τομέα και την ουσιαστική δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων προς την Περιφέρεια και τους Δήμους.

Εσείς θέλετε απλά την κρατική επιχορήγηση ( Κ.Α.Π.) και την κλασική διαχείριση των πραγμάτων στα κοινά της πόλης με λογικές της δεκαετίας του 70. Για αυτό όλα παραμένουν στάσιμα και η στασιμότητα στην πολιτική είναι οπισθοδρόμηση” .