Με έντονη -δικαιολογημένη- παρέμβαση ο Παναγιώτης Μανούρης, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ“, ρώτησε τη Δημοτική αρχή για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση παράδοσης δημοτικών παιδικών χαρών.

“Τι έγινε και οδήγησε σε αυτή την καθυστέρηση και τι παραλαμβάνουμε ως δήμος;” ήταν τα κυρίαρχα ερωτήματα του Παναγιώτη Μανούρη.

Μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Μανούρης ανέφερε ότι από τις αρχές του 2017 είχε τονίσει την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στο έργο των παιδικών χαρών στο Δήμο μας σε σχέση με άλλους δήμους (έφερε παράδειγμα τον δήμο Αλίμου όπου οι παιδικές χαρές ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2016 παρόλο που ήταν περίπου ίδιες σε αριθμό με τις παιδικές χαρές της Ν. Ιωνίας).

Προφανώς στη Νέα Ιωνία η επιλογή να μη γίνει το έργο με μία εργολαβία «Προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων παιδικών χαρών με ταυτόχρονη διαμόρφωση των αναγκαίων υποδομών»  αλλά με δύο ξεχωριστά σε διαφορετικό χρόνο οδήγησε σε ναυάγιο την όλη προσπάθεια.

Η Δημοτική αρχή επέλεξε να προκηρύξει ένα πρώτο  έργο το 2015 για διαμόρφωση υποδομών στο οποίο ο ανάδοχος εργολάβος έδωσε έκπτωση κοντά στο 60%.

Μετά από πολλές παρατάσεις, δείγμα της αδυναμίας να εκτελέσει το έργο λόγω της μεγάλης έκπτωσης, οδηγήθηκε σε κοινοπραξία με άλλη εταιρεία και ακόμα «παραλαμβάνουμε» υποδομές.

Προκηρύχθηκε τελικά μέσα στο 2018 το δεύτερο έργο  «Προμήθεια  οργάνων παιδικών χαρών» ύψους περίπου 80.000 ευρώ και ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.

Τώρα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο νέα εργολαβία που εντάσσει μέσα τα όργανα των παιδικών χαρών και άλλες εργασίες  με προϋπολογισμό περίπου  450.000 ευρώ.

Οι  ερωτήσεις είναι:

α) γιατί αυτές οι καθυστερήσεις;

β) γιατί δεν προβλέφθηκαν όλες σε μία εργολαβία το 2014;

γ) από ότι φαίνεται θα στοιχίσουν διπλάσια παρ΄ όλες τις εκπτώσεις σε σχέση με αντίστοιχο έργο

σε άλλους Δήμους;

Όταν τελικά η Αντιπολίτευση προειδοποιεί για κάποια ζητήματα θα πρέπει αυτό να λαμβάνεται υπόψη. Η στάση μας σε μείζονα ζητήματα έχει δείξει ότι είμαστε μία υπεύθυνη παράταξη και δε διστάζουμε να συναινέσουμε σε ζητήματα για το καλό των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς για την πόλη μας, ο Δήμαρχος και η σημερινή Δημοτική αρχή, τα τελευταία χρόνια, έχουν παραμελήσει  την αυστηρή εποπτεία  σε πολλά έργα, στα οποία εάν ασκούσαν την ανάλογη πίεση και έλεγχο, θα είχαν τελειώσει σε σύντομο χρόνο και φυσικά η κατάστασή τους θα ήταν άριστη. Ιδίως όταν τα έργα αυτά έχουν σχέση με την καθημερινότητα των δημοτών αυτό αποτελεί άμεση προτεραιότητα.