Ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” κ. Παναγιώτης Μανούρης  ρώτησε σχετικά με το θέμα της υπολειτουργίας του Κ.Ε.Π. της Νέας Ιώνιας καθώς και για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει το Κ.Ε.Π. της Καλογρέζας.

Τόνισε ότι το ωράριο που ισχύει σήμερα (8.00 με  13.00) δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των 2 μόνιμων υπαλλήλων και της μιας εκπαιδευόμενης που βρίσκονται πίσω από το γκισέ οι συμπολίτες μας στέλνονται σε γειτονικούς Δήμους για να εξυπηρετηθούν.

Ο κ. Μανουρης σημείωσε ότι πρόκειται για το Κ.Ε.Π. που το 2004 βγήκε πρώτο στην Αττική σε παραγωγικότητα και που σήμερα χρειάζεται 7 με 8 εργαζόμενους πίσω από τον γκισέ ώστε να επεκταθεί το ωράριο έως τις 8.00 μμ όπως θα έπρεπε.

Γνωρίζουμε είπε ότι το προσωπικό που έρχεται μέσω Ο.Α.Ε.Δ. με πεντάμηνα μέχρι να εκπαιδευτεί φεύγει πάλι και το πρόβλημα συνεχίζεται. Υπάρχει ένα αίτημα για πρόσληψη διμηνιτών με εμπειρία 24 μηνών τουλάχιστον σε Κ.Ε.Π. και χρειάζεται να γίνει αναμόρφωση στον προϋπολογισμό του Δήμου και να προχωρήσει η Διοίκηση σε προκήρυξη.

Ρώτησε λοιπόν ο επικεφαλής κ. Μανουρης τον κύριο Γκότση αν έχει πάρει έγκριση γι’ αυτές τις προσλήψεις. Υπογράμμισε μάλιστα ότι για την παράταξή του η λειτουργία του Κ.Ε.Π. έπρεπε να έχει διασφαλιστεί εδώ και καιρό με μετακίνηση και εκπαίδευση προσωπικού από άλλες υπηρεσίες του Δήμου διότι τα Κ.Ε.Π.  δημιουργήθηκαν για να λύνουν γρήγορα και αποτελεσματικά ζητήματα των συμπολιτών μας μακριά από τη γνωστή γραφειοκρατία.

Είναι προφανές, είπε,  ότι το Κ.Ε.Π. δεν είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Ζήτησε επίσης να μην κλείσει το Κ.Ε.Π.  της Καλογρέζας και να στελεχωθεί με τους τρόπους που προανέφερε.

Τέλος ζήτησε να παρέμβει ο Δήμος στις 8/3/2016 στο δικαστήριο, όπου εκκρεμεί υπόθεση για τους υπάλληλους που έχουν αποχωρήσει, ώστε να επιτύχουμε την δικαίωση τους και την επανατοποθέτηση τους στην υπηρεσία που τόσο τους έχει ανάγκη.