Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας στις 24 Απριλίου 2018, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”, Μίλτος Καναβός, έθεσε δύο ερωτήματα στη Δημοτική αρχή και τον κ. Δήμαρχο.

Το ένα ήταν σχετικό με το μειωμένο ωράριο των 32 ωρών στις καθαρίστριες στο ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ., αντί των 40 ωρών την εβδομάδα, το οποίο θα έπρεπε να ισχύει και εκεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα κενό λειτουργίας, που δημιουργεί ελλείψεις στην καθαριότητα των χώρων.

Ο πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. κ. Καλογερόπουλος, απάντησε ότι αυτό αφορά μόνο τις μόνιμες καθαρίστριες και εφόσον απασχολούνται αποκλειστικά με τον καθαρισμό των τουαλετών. Για το συγκεκριμένο θέμα ρώτησε το Υπουργείο, περιμένει απάντηση και θα ενημερώσει το σώμα του Δημοτικού συμβουλίου.

Το δεύτερο αφορούσε τη σημερινή κατάσταση του αναψυκτηρίου στον «τροχονόμο». Το κτίριο, μετά τη ζημία που υπέστη ο δήμος από την ενοικίασή του και τη μη καταβολή οφειλών από τον εταιρεία που εκμεταλλεύτηκε τον χώρο, βρίσκεται σήμερα σε άθλια κατάσταση. Σίγουρα μπορεί να επισκευαστεί και να δοθεί άμεσα σε νέο διαγωνισμό.

Τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης, εμφανώς ενοχλημένος από το ερώτημα. Παραδέχτηκε ότι έχει καθυστερήσει ο δήμος για ενέργειες του στο κτίριο αυτό. Υπάρχουν κάποια χρήματα στον προϋπολογισμό τα οποία θα δοθούν το επόμενο διάστημα για εργασίες αποκατάστασής του. Η πρόθεση της Δημοτικής αρχής είναι  να μη δώσει το αναψυκτήριο ξανά σε εκμετάλλευση, αλλά να το αφήσει για  αίθουσα πολιτιστική του δήμου και για τέλεση των πολιτικών γάμων.

Η Δημοτική παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” έχει ξεκάθαρη θέση, η οποία έχει εκφραστεί δημόσια από τον επικεφαλής της, Παναγιώτη Μανούρη. Το αναψυκτήριο του “τροχονόμου” είναι ένα περιουσιακό στοιχείο του δήμου, αξιοποιήσιμο και έτσι θα πρέπει να μείνει. Οι επεμβάσεις για την αποκατάσταση του χώρου, είναι απαραίτητο να γίνουν το συντομότερο δυνατό και να ακολουθήσει νέος διαγωνισμός με όρους που να συμβαδίζουν με την πραγματικότητα και τη σημερινή κατάσταση της αγοράς.

Επίσης διαφωνούμε με την μετατροπή του αναψυκτηρίου σε Πολιτιστικό χώρο και τέλεσης των πολιτικών γάμων. Ο δήμος έχει αρκετούς και καταλληλότερους χώρους που υπερκαλύπτουν αυτές τις ανάγκες του.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένας καλαίσθητος χώρος αναψυχής στο κέντρο της πόλης και τέτοιος μπορεί να γίνει μόνο ο συγκεκριμένος. Επιπλέον η διαμόρφωση και η χρήση του χώρου και των εγκαταστάσεων όπως τις προαναφέραμε, θα είναι και επικερδείς για τον Δήμο.

Δεν είναι όμως μόνο θέμα η αχρησία του χώρου. Είναι και η άθλια κατάσταση που επικρατεί σε κάθε σημείο του. Στο κεντρικότερο μέρος της πόλης είναι εμφανής η εγκατάλειψη και η μετατροπή του σε σκουπιδότοπο.