Με αφορμή τη συζήτηση του πρώτου θέματος της 29ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Ιωνίας στις 13-12-2017 με θέμα:

«Συζήτηση και λήψη απόφασης επί κατατεθείσας επιστολής της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ν. Ιωνίας που αφορά προβλήματα των σχολείων»,

ο επικεφαλής,  Παναγιώτης Μανούρης ανέφερε ότι τα προβλήματα είχαν τεθεί αναλυτικά από τη Δημοτική μας παράταξη και είχαν συζητηθεί ως θέμα στη συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου 2017. Εκεί είχαν μπει  όλα τα ζητήματα που σήμερα θέτει και η Ένωση γονέων.

Η Δημοτική αρχή δεν απάντησε ποτέ και εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία ο αντιδήμαρχος ασκούσε κριτική στις προθέσεις μας και «απαντούσε» σε ελάσσονα και όχι στα μείζονα προβλήματα όπως αυτά τέθηκαν και από την Ένωση Γονέων.

Ο κ. Μανούρης παρουσίασε αναλυτική Τεχνική Έκθεση που αφορούσε στην κατάσταση των 5ου  Λυκείου και 7ου Γυμνασίου ( ΑΝΑΤΟΛΙΑ) καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το 11ο και 15ο Δημοτικό (Πλατεία Τσαλδάρη), το 4ο Δημοτικό (Ελευθερούπολη), το Πέτρινο της Καλογρέζας  και τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου μας.

Οι Τεχνικές Εκθέσεις έγιναν από συνεργάτη της παράταξής μας ,Πολιτικό Μηχανικό, ο οποίος προέβη σε αυτοψία ενώ σε όλες τις  περιπτώσεις ο επικεφαλής της παράταξής μας Π. Μανούρης μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους και γονείς επισκέφτηκε ένα προς ένα τα σχολικά συγκροτήματα και κατέγραψε  τα προβλήματα. Για κάθε πρόβλημα κατατέθηκε τεκμηριωμένη πρόταση για την επίλυσή του.

Στον περιορισμένο χρόνο της τοποθέτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν δόθηκε η ευκαιρία να αναλυθούν τα προβλήματα σε όλο το εύρος τους και ο κ. Μανούρης έθεσε στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής την υπόδειξη  προβλημάτων και λύσεων.

Τους εξήγησε ότι τα χρόνια προβλήματα λύνονται μόνο με εργολαβίες συντήρησης, όπου ο ανάδοχος θα διαθέσει το κατάλληλο τεχνικό προσωπικό που δεν διαθέτει ο Δήμος λόγω της μείωσης των προσλήψεων τα τελευταία χρόνια. Τους επεσήμανε όμως ότι με εργολαβίες και με εκπτώσεις που αφορούν στα έργα της τάξεως των 60% και 70%  , δεν πρόκειται ποτέ να λυθούν τα προβλήματα. Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν πράγματα που κοστίζουν και άλλα που δεν κοστίζουν, αλλά απαιτούν το ενδιαφέρον και την κινητικότητα της Δημοτικής Αρχής, η οποία δυστυχώς έχει βαλτώσει.

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω εκθέσεις-αυτοψίες  συνοδεύτηκαν και από σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα επιλύσει κάποια από τα προβλήματα μέσω μιας εργολαβίας, αλλά τα προβλήματα που έθεσε  ως προτεραιότητες αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων των σχολείων.